Tadić prvi put o odbijanju Milana, kraju karijere i trenerskom pozivu: Mislim da imam talenat za to

10.07.2021

06:11 >> 07:28

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni srpski ofanzivac još jednom obradovao navijače kopljanika

Tadić prvi put o odbijanju Milana, kraju karijere i trenerskom pozivu: Mislim da imam talenat za to
Copyright Dušan Tadić foto: Profimedia

Poziv iz Milana je otišao na adresu Dušana Tadića. Dileme više nema, to je potvrdio i kapiten „orlova“, koji je u razgovoru za holandske medije nagovestio kada bi mogao da okonča karijeru i čime bi voleo da se bavi po stavljanju tačke na profesionalno igranje fudbala.

Ajaks je za mene uvek bio klub iz snova

Dušan Tadić je 2018. godine stigao u Amsterdam i maestralnim izdanjima u prethodnim godinama ušao u legendu holandskog velikana, ali i tamnošnjeg fudbala. Srpski ofanzivac je postao kapiten i miljenik navijača, kojim se dodatno uvukao pod kožu kada je rešio da se zahvali na pozivu evropskim gigantima Barseloni i Milanu.

– Volim sve što ima veze s Ajaksom. Istoriju s Johanom Krojfom, trofeje, filozofiju kluba, način igranja fudbala i naravno navijače. Ajaks je za mene uvek bio klub iz snova – rekao je Tadić, otkrivši da je kao dečak u sportskim radnjama uvek gledao dresove.

– Na policama je uvek mogao da se nađe dres Ajaksa, pored opreme drugih velikih klubova iz Evrope. Uvek sam želeo da imam Ajaksov dres i ponosan sam što sada mogu da ga nosim. Nikada ne reci nikad, ali ne moram da odlazim odavde – kazao je Tadić.

Mislim da imam talenat za trenerski posao

Imao je srpski ofanzivac nekoliko ponuda ovog leta da promeni sredinu, a u jednom trenutku je, prema pisanjima medija, bio blizu prelaska u Milan.

– Saslušao sam sve ponude. Baš kao i Ajaks, Milan je u Top 10 mojih omiljenih klubova. Poštujem to. Ali, ne moram da napuštam Amsterdam. Zašto bih?

Tadića ugovor sa Ajaksom veže do 2026. godine, a Holanđani pišu kako ima u planu da igra najmanje do 2023. godine, dok po završetku karijere namerava da se posveti trenerskom poslu u holandskom šampionu.

– Mislim da imam talenat za to. Sada pokazujem mladim igračima šta mogu bolje da rade kako bi stigli do vrha. Rečima, demonstracijom, ali i video analizama.

Možemo da prezimimo u Ligi šampiona

Holandski mediji smatraju da je Tadić možda i najbolja kupovina Ajaksa u novijoj istoriji kluba. U Amsterdam je stigao iz Sautemptona za 13 miliona evra i u 148 odigranih utakmica postigao je 76 i namestio 70 golova.

Pročitajte još

– Sledeće sezone moraćemo da budemo još bolji. Svi žele da pobede šampiona. Dolazak na vrh je lakši nego dugo zadržavanje na njemu. Siguran sam da možemo da prezimimo u Ligi šampiona. Moramo samo da poradimo na nekoliko detalja – istakao je Dušan Tadić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike