Kako kapiten Dušan Tadić vaspitava Ajaksove klince: Posle nekoliko treninga znam ih u dušu

24.04.2021

12:35

0

Srbin zna kako da priđe mladim igračima

Kako kapiten Dušan Tadić vaspitava Ajaksove klince: Posle nekoliko treninga znam ih u dušu
Copyright Profimedia

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić izjavio je da je do trake i uloge lidera “kopljanika” došao radom, jer je samo tako mogao da stekne poverenje saigrača. Kao najiskusniji igrač trudi se da ima pristup svakom mlađem kolegi i taj njegov prilaz zavisi od ličnosti do ličnosti.

– Naravno da su vam potrebne osobine za kapitenska traku, ali ako želim da ih pokažem, moram da radim. Ne mogu da zavaram saigrače. Oni mi veruju, ja im to poverenje vraćam. Samo ja preuzimam odgovornost za sebe i moram pokazati da oni uvek mogu računati na mene. Svakom timu, svakom klubu trebaju ljudi na koje se možete osloniti. Samo se opustiti, to nije moguće. Morate biti oštri i pokušati ponuditi ukupan paket. Nikad ne budite zadovoljni, uvek idite na još – rekao je Tadić za dnevniok Folkskrant.

Tadić kaže da je neke mlađe saigrače potrebno ohrabriti, neke zagrliti, a još se svi sećaju smešnog videa slavlja iz utakmice sa Lilom kada je Brazilca Neresa “pomazio” po obrazu.

– Uvek gledam koga bih trebalo da zagrlim, a koga malo da ohrabrim. Posle nekoliko utakmica i treninga, znam kakvi su dečaci kao karakteri. Šta vole, kako se ponašaju. Svaki detalj je važan. Da, znam to za sve igrače. Pravim dobre analize – kaže Tadić.

Od svih mladih igrača najviše je ove sezone pokazao vezni igrač Rajan Gravenberh.

– Ima neverovatne kvalitete. Jednostavno više ne razgovaramo o talentovanom dečaku. Na putu je da postane vrhunski igrač. Rajan je pametan, potiče iz prave fudbalske porodice sa pametnim roditeljima. Pravi velike korake i oni će postati još veći, ali takođe znam da ponekad moram da ga dodatno motivišem. Na primer, na gostovanjima nije baš dobar. Dobro je ako znate svoju slabost, onda možete biti odlučniji u vezi s tim. ‘

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike