Svi Piksijevi ljudi

03.03.2021

16:06 >> 16:55

0

Autor: Milan Nastić

24sedam predstavlja sve one koji će pomoći Draganu Stojkoviću u radu sa orlovima

Svi Piksijevi ljudi
Copyright MN Press

Dragan Stojković Piksi je danas i zvanično predstavljen kao selektor Srbije. Poznata su i imena koja koja će biti u njegovom stručnom štabu, najveće iznenađenje su Goran Đorović, kao trener golmana Goran Čumiće, jer na njegovo mesto je trebalo da bude postavljen Aleksandar Kocić.

Tim povodom 24sedam predstavlja stručni štab reprezentacije Srbije.

Saša Ilić (trener)

MN Press

Doskorašnji selektor kadetske reprezentacije Srbije, biće u stručnom štabu kod Dragana Stojkovića Piksija jedan od trenera.

Odmah nakon završene fudbalske karijere 2019. godine, uplivao je u trenerske vode. Imenovan je za selektora kadeta do 17 godina, pa će raditi i sa talentovanim momcima obzirom da se obaveze z seniorskoj selekciji i ovoj ekipi ne poklapaju.

U igračkoj karijeri više od 20 godina je proveo u Partizanu, gde je odigrao je 547 utakmica i po tome je rekorder, uz to je postigao 158 golova.

Pored crno-belih u svojoj bogatoj karijeri igrao je još za Salcburg, Galatasaraj, Seltu, Larisu.

Goran Đoković (trener)

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije, pomalo je neočekivano “ušao” u stručni štab kod Dragana Stojkovića Piksija.

Nema dileme da je najveće iznenađenje upravo izbor Đorovića, koji je ostvario neuspeh na EP, iako je imao ekipu za najveći plasman na tom prvenstvu. Doživeo je krah, podneo ostvaku i već duže vreme je bio bez angažmana.

MN Press

Kao selektor predvodio U21 selekciju na Evropskom prvenstvu 2019. godine. Tri utakmice, 10 primljenih golova, nula osvojenih boda i isto toliko postignutih pogodaka iz igre.

Kad je bio selektor mlade selekcije, istovremeno je bio i pomoćnik kod Slavoljuba Muslina.

Jedno vreme obavljao dužnost direktora omladinske škole FK Crvena zvezda, ali je razrešen dužnosti za vreme predsedničkog mandata Dragana Stojkovića.

Bratislav Živković (trener)

Kad se spekulisalo ko bi mogao da bude u stručnom štabu reprezentacije Srbije, svi su bili saglasni da će se u njemu naći Bratislav Živković. Piksi i on se izuzetno dobro poznaju, zajedno su radili u Kini, kao šef struke je radio u Voždovcu i Inđiju, i Radniku, a bio je pomoćni trener u Lirsu. Takođe, je predvodio omladinski tim Crvene zvezde u mečevima Lige šampiona.

U fudbalskoj karijeri je igrao za Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Obilić, Sampdoriju i BASK.

Pročitajte još

Goran Čumić (trener golmana)

Iako se očekivalo da će brigu o golmanima voditi Aleksandar Kocić, u poslednjem trenutku Piksi se odlučio za Gorana Čumića.

Malo je poznat ljubiteljima domaćeg fudbala, a godinama je sarađivao sa Ivanom Jovanovićem na Kipru, ali njih dvojica su zajedno radili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Kratko vreme je radio i u beogradskom Sinđeliću.

Katušito Kinoši (kondicioni trener)

Nema dileme da će desna ruka u stručnom štabu kod Piksija biti Japanac Katušito Kinoši. On i Stojković prvo su sarađivali u Nagoji. Tamo su radili od 2008. godine do 2015, da bi ga Piksi doveo u Kinu gde su zajedno radili u Gvangdžou.

Sarađivao je sa nekadašnjim selektorom U17 i U19 reprezentacija Srbije Dejanom Govedaricom, koji je jedno vrijeme bio u stručnom štabu Gvandgdžoua, kao i sa Slobodanom Marovićem.

– On je autentičan, vrlo je realističan, veoma sam srećan što ću raditi sa njim i jedva čekam da počnem da rukovodim treninzima – rekao je o Draganu Stojkoviću.

U Kini je bio asistent Đovaniju van Bronkhorstu, nekadašnjem krilnom igraču Arsenala, Rendžersa, Barselone, Fejnorda i čoveku koji je za nacionalni tim Holandije odigrao više od 100 mečeva.

Nebojša Stamenković (trener analitičar)

On je sin čuvenog fudbalera Crvene zvezde Srbe Stamemkovića. Kao jedanaestogišnjak, krenuo je očevim stopama i od tada je u svetu fudbala. Ponikao je iz užičke Slobode, nakon čega odlazi u Crvenu zvezdu, pa u SAD. Nakon povratka iz Amerike, postaje trener u Zvezdi. Bio je na mestu pomoćnika selektora reprezentacije Tajlanda.

 Nemanja Filipović (tim menadžer)

Pročitajte još

Filipović je sin poznatog srpskog trenera Zoran Filipović. Nemanja je dosta vremena proveo u Crvenoj zvezdi i tamo je stekao iskustvo vezano za ovaj posao. Zna mnogo jezika, i nema dileme da će stručnom štabu biti potreban neko ko priča dosta jezika, a pre svega mnogo će značiti za duele protiv Portugala, zbog znanja tog jezika.

Stevan Dika Stojanovića (direktor A selekcije)

Legendarni golman i kapiten fudbalera Crvene zvezde Stevan Dika Stojanović i zvanično je postao direktor A reprezentacije Srbije.

MN Press

Njih dvojica imaju dugogodišnju saradnju još od Zvezde, Piksi predsednik, Dika sportski direktor, i imali su uspeha, osvojili dve titule.

Dika i Piksi su takođe zajedno igrali u Crvenoj zvezdi, a bivši golman crveno-belih je bio kapiten kada je srpski predstavnik osvojio Ligu šampiona 1991. godine. U karijeri je pored Zvezde, igrao za Antverpen, Klepenburg i Asteras.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike