RFK Grafičar na mapi projekata Evropske unije

03.03.2021

14:05 >> 14:37

0

Trenerima kluba iz Beograda predstavljene aktivnosti čiji je cilj revitalizacija obrazovne i pedagoške uloge fudbala kao sporta

RFK Grafičar na mapi projekata Evropske unije
Copyright MN Press

Seminar u okviru projekta “Stvaramo životne šampione: zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu” održan je u Doboju, gde su trenerima omladinskih škola RFK Grafičar, FK Maribor, FK Nova Gorica, FK Doboj i FK Pelister predstavljene aktivnosti čiji je cilj revitalizacija obrazovne i pedagoške uloge fudbala kao sporta.

Ovaj projekat realizuje se kroz Erasmus+ program Evropske unije, a u njega je uključeno šest zemalja – Srbija, BiH, Slovenija, Hrvatska, Severna Makedonija i Turska.

Izuzetno smo ponosni na ovaj projekat i saradnju sa Razvojnim centrom za mlade iz Beograda, kao i na saradnju sa ostalim klubovima iz regiona sa kojima delimo zajednički cilj; kreiranje zdravog okruženja i pravih vrednosti za buduće generacije. Savremeni fudbal je multi disciplinaran i konstantno napreduje, što predstavlja poseban izazov trenerima mlađih kategorija i zahteva neprekidnu edukaciju. U saradnji sa profesorima sa Univerziteta iz Turske, Srbije i Makedonije, treneri dobijaju nova saznanja iz oblasti psihologije i pedagogije, koja će primenjivati u radu sa mladim igračima – izjavio je predsednik RFK Grafičar Slobodan Govedarica.

Promo/FK Grafičar

Pročitajte još

Projekat je podržan od strane mnogih afirmisanih fudbalera, koji imaju zavidne nacionalne i internacionalne karijere kao što su Savo Milošević, Edin Džeko, Zoran Tošić, a Zvezdinoj filijali najdraža je podrška kapitena i golmana crveno-belih Milana Borjana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike