Piksi za 24sedam posle učešća na japanskoj nacionalnoj TV NHK: Promocija Srbije! (VIDEO)

02.03.2021

19:55 >> 20:05

0

Novi selektor orlova učestvovao u šou programu popularnog glumca Tomoje Nakamure

Piksi za 24sedam posle učešća na japanskoj nacionalnoj TV NHK: Promocija Srbije! (VIDEO)
Copyright Printscreen

Novi selektor Srbije legenda je i japanskog fudbala, realno! Od 29. godina sportske karijere kao igrač, funkcioner i trener, čak 12 godina se Dragan Stojković Piksi dokazivao u zemlji samuraja osvajajaći ekipna i individualna priznanja sa Nagojom, pa stoga ne čudi što tamo i danas, osam godina od odlaska iz zemlje “izlazećeg sunca” privlači veliku pažnju svaki njegov potez.

Svi japanski portali i listovi preneli su informaciju da će Piksi preuzeti brigu o selekciji svoje zemlje, a samo je TV stanica NHK, inače njihov javni servis, napravio korak više prikazavši bivšeg fudbalskog šampiona milionskom auditorijumu iz neobičnog ugla. Naime, selektor “orlova” učestvovao je preko video linka u šou programu popularnog glumca mlađe generacije Tomoje Nakamure u kojem je predstavio jedno srpsko jelo japanskoj publici.

Printscreen

Piksi je odabrao mućkalicu i kolač od malina. Po njegovom receptu dve devojke u srpskim nošnjama napravile su ovo začinjeno jelo sa mesom, a Piksi je imao i poruku za Nakamuru, koja se zbog sinhronizacije prevodioca sa srpkog jezika slabije čuje. Ipak, slika je i ovde govorila više od reči. Navijači su se podsetili majstorije jednog od najboljih stranih fudbalera u istoriji Džej lige, da bi odmah posle Piksijeve “mućkalice” na terenu bio prikazan i kadar u kojem podiže trofej kao šampion u ulozi trenera Nagoje.

Pokušali smo od selektora da dobijemo komentar za ovaj mali kulinarski izlet u japanskom šou programu, ali osim osmeha jedva smo par reči izvukli iz njega:

Promocija Srbije!

Nas je zanimala, naravno, i ona druga promocija, budući da je u ponedeljak bilo sve spremno za njegovo potpisivanje ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije, ali je na kraju taj čin odložen za neki drugi trenutak zbog toga što se nacionalna fudbalska kuća očigledno nalazi u tranzicionom periodu. To znači da bi Piksi i saradnici overili ugovore potpisujući ih sa generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem ili jednim od aktuelnih potpredsednika FSS.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike