Svaka čast Srbine: Nole vladar Melburna

21.02.2021

10:54 >> 11:24

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta osvojio deveti put Australijan open pobedom nad Medevedevim sa 3:0

Svaka čast Srbine: Nole vladar Melburna
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Dadswell

Kapa dole majstore. Novak Đoković je po deveti put osvojio Australijan open, jer je u finalu počistio Danila Medevedeva sa 3:0 (7:5, 6:2) za nešto manje od dva sata.

Šta reći, za srpskog tenisera, nego bravo majstore, kad je bilo najvažnije odigaro je najbolje i time stigao do 18. titule na grend slemovima, čime se približio još više Rodžeru Federeru i Rafi Nadalu koji su osvojili po 20.

Svi su očekivali mnogo uzbudljiviji meč, jer Rus nije doživeo poraz još od oktobra prošle godine, ali preko puta mreže je imao raslopoženog Novaka koji je još jednom pokazao zašto je najbolji igrač današnjice.

Definitivno je odigrao najbolji meč na turniru, pogotovo kad se uzme u obzir da je u osmini finala zadobio povredu mišića, čak je bio pitanje da li će nastaviti takmičenje na Australijan openu, ali on je smogao snage, prebrodio povredu i na kraju po deveti put osvojio grend slem u Melburnu.

Pročitajte još

Novak Đoković je odlično krenuo sezonu, i nema dileme da će sve što je u njegovoj moći pokušati da osvoji što više turnira, a pre svega prioriteti su grend slemovi.

Prvi reket sveta je veoma samouvereno i sa mnogo samopouzdanja je krenuo meč. Novak Đoković nije mogao da očekuje bolji start. Već je na početku napravio brejk poveo sa 2:0 i time pokazao da je sa ogromnim motivom i željom ušao da osvoji deveti Australijan open.

Međutim, Rus se nije predavao, veoma brzo se vratio u ritam, vratio brejk u petom gemu. Meč kao da je opet tek počeo.

Posle nekoliko izjednačenih gemova, gde je svako na svoj servis, Novak je napravio odlučujući korak u 12 gemu. Pri rezultatu 6:5, napravio je brejk i poveo 1:0 u setovima.

Početak drgugog nije dobro krenuo za srpskog igrača. Medevedev pravi brejk, međutim, to nije obeshrabrilo prvog reketa sveta, koji odmah posle toga osvaja četiri gema zaredom i ponovo ima prednost brejka u odnosu na Rusa.

Međutim, na tome nije stao srpski tensier nastavio je silovito i taj set je dobio sa 6:2. Ista slika i na u trećem, Novak je nastavio u istom ritmu i u trećem, nijedan promil šanse nije dao Rusu i na kraju za manje od dva sata deklasirao Medevedeva, i još jednom pokazao da je vladar Melburna!

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike