Novak je KRALJ Melburna! Medvedev je počišćen u tri seta!

21.02.2021

08:13 >> 14:09

0

Autor: D. B.

Đoković je treći put zaredom osvojio prvi gren slem u sezoni

Novak je KRALJ Melburna! Medvedev je počišćen u tri seta!
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Melburn je kraljevstvo Novaka Đokovića. Najbolji teniser sveta stigao je do 18. gren slem titule u karijeri, devete na Australijan openu. I to na impresivan način.

Za samo sat i 54 minuta igre Đoković je uspeo da zaustavi zahuktalog Danila Medvedeva, momka koji je u finale ušao sa 20 uzastopno dobijenih mečeva. Ali, osetio je šta znači kada je na drugoj strani mreže igrač koji zna kako se osvaja titula.

Na kraju rezultat je bio 7:5, 6:2, 6:2.

Ubedljivo, sigurno, sjajno, majstorski. Igra vredna istorije. Igra vredna titule. Igra o kojoj će se dugo pričati.

TREĆI SET

6:2 – Brejk. To bi bilo to. Prvu meč loptu Đoković je iskoristio. Dame i gospodo, Novak Đoković je osvojio 9. titulu u Melburnu. Novak Đoković je 18. put pobednik jednog gren slem areni. Novak Đoković je pokazao da je Melburn njegova kuća i da je kralj Australijan opena.

5:2 – Kako dobro Đoković igra. Prvi poen u gemu je osvojio sjajnom servis-volej kombinacijom. Rus je zatim vezao dva poena, stigao je do 15:30, ali nije ni to dovoljno kada igra protiv najboljeg na svetu.

4:2 – Uspeva Rus da nekako ostane u meču. Publika mu daje podršku. Žele što duži meč.

4:1 – Gotovo iz očajanja Medvedev udara po loptici. Donelo mu je to par poena, ali nedovoljno da bi ugrozilo Đokovićevu prednost. Još dva gema i stiže 9. titula u Melburnu i 18. trijumf na gren slemovima.

3:1 – Prvi gem za Rusa u trećem setu. Uspeo je da izvuče gotovo nemoguće na mreži.

3:0 – Miran je Novak. Svakim poenom je sve bliži tituli. Gotovo savršen gem.

2:0 – Ide i brejk. Medvedev ne zna šta ga je snašlo. Dok Rus bukvalno sam sebe eliminiše, Đoković je miran.

1:0 – Spasio je Đoković dve brejk lopte. Stigao je do prvog gema. Danil nemoćno širi ruke, gleda ka svom boksu. Nema rešenja za Đokovića.

DRUGI SET

6:2 – Đoković je stigao do dve brejk i set lopte. Druga je osvojena. Novak vodi sa 2:0 u setovima. Od poslednjih sedam gemova Novak je dobio šest.

5:2 – Rus je pripretio, Novak se odbranio. Dobio je još jedan gem i sada mu je potreban samo još jedan da bi stigao do drugog seta. Medvedev od nervoze lomi reket.

4:2 – Konačno Medvedev osvaja jedan gem.

4:1 – Bravo Novače. Rus je vidno nezadovoljan igrom. A kako i da ne bude kada je nemoćan. Novak asom stiže do velike prednosti u drugom setu.

3:1 – Vodio je Novak 30:15 na Danilov servis kada je sudija odlučio da zaustavio poen. Neko iz publike je počeo glasno da peva. Koliko je samo imao sreće Rus zbog ovog prekida, pošto je Đoković bio u prilici da stigne do brejk poena. Ipak, stigao je do nove prilike da oduzme rivalu servis. I uspeo je. Treći gem zaredom.

AP Photo/Andy Brownbill

2:1 – Sjajno igraju i Đoković i Medvedev. Ne postoji izgubljena loptica, svaku se trude da stignu, obojica gađaju i pogađaju linije… Velika borba viđena je u trećem gemu drugog seta. Novak je osvojio drugi gem zaredom. Odbranio je servis i to je najvažnije.

1:1 – Stigao je Novak do šanse za brejk i iskoristio je. Bravo. Brejk je bio. Brejk je vraćen.

0:1 – Nije dobro počelo. Medvedev je odmah napravio brejk. Loše je Novaka služio prvi servis u ovom gemu.

PRVI SET

7:5 – Medvedev je morao da dobije gem da bi opstao u prvom setu. Novak je učinio sve da do taj-brejka ne dođe. Poveo je sa 0:40, stigao do tri brejk i set lopte. Rus je spasio prvu, na drugoj je ispalio servis brzine 214 km/č, ali treće mu nije bila sreća. Posle 42 minuta Novak vodi sa 1:0 u setovima.

6:5 – Novak igra agresivno. Snažnim udarcima pokušava da slomi otpor Danila. Konstantno želi da ga izvuče na mrežu, a kada u tome uspeo obično i stiže do poena. Gem dobija bez izgubljenog poena.

5:5 – Pogađa linije Medvedev kao od šale. Đoković je uspeo da uhvatio rivala na krivoj nozi, ali forhendi su mu sjajni.

5:4 – Radio je Novak dobre stvari u ovom gemu. I što je najbitnije nije pružio priliku Rusu ni da pomisli da mu napadne servis. Medvedev sada ima servis za opstanak u prvom setu.

4:4 – Odličan tenis. Medvedev je stigao do 30:0, Novak probudio nadu navijača da bi mogao da pokušao da mu oduzme servis. A onda dva snažna asa i novo izjednačenje.

4:3 – Zaustavljena je serija Medvedeva i to je najbitnije. Dobro Novak razmišlja, hvata rivala u raskoraku, ali i Rus dobro igra. Vraća i ono što mnogi ne bi mogli.

3:3 – Sada sve ide na ruku Medvedeva. Brejk u prethodnom gemu dao mu je mnogo samopouzdanja. Dobro servira, ne greši. Novak mu u ovom gemu nije ni pripretio.

3:2 – Bio je Novak u nezgodnoj situaciji. Posle dve greške Rus je stigao do 15:30, a onda je Đoković promašio prvi servis. Pokušao je da skrati jednu loptu koja je završila u mreži. Vraća Rus brejk.

3:1 – Gem koji je Medvedev morao da dobije. Uspeo je uz dva as servisa. Do sada Novak dobija svaku dužu razmenu

3:0 – Kako sigurno igra Đoković. Kakava dominacija. Bez izgubljenog poena dobija ovaj gem. Posle osam minuta Nole ima veliku prednost. Rus kao da ne zna šta ga je snašlo.

2:0 – Odmah je Novak pokazao rivalu ko je gazda Melburna. Stigao je do dve prilike za brejk. Drugu je i iskoristio.

1:0 – Savršen start. Dobro servira Novak, bez problema dobija prvi gem u finalu.

UOČI MEČA

*Trenutna temperatura je 17 stepeni. Prema mišljenju eksperata to će više odgovarati Medvedevu.

*Boris Beker je gostujući na Eurosport govorio o svemu sa čim se Đoković suočio na ovom gren slemu.

– Kritikuju ga bez obzira šta da uradi. To sa Kirjosom to se nikada neće završiti. Ono što me brine je njegova povreda. Mnogo igrača ima probleme sa povredom, a jedini koji je na meti kritika zbog toga je Đoković – rekao je nekadašnji trener Đokovića.

*Zvanična odluka je da je za finale dozvoljeno 85% kapaciteta na “Rod Lejver” areni. A kako je ona izgledala u momentu kada je Novak izašao da se zagreje možete pogledati ovde.

AP Photo/Andy Brownbill

*Uoči meča Novak je poslao i emotivnu poruku koju je malo ko očekivao. O čemu je reč možete da pročitate ovde.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike