Suma rešio da ostane u Partizanu! Stanojević: Da bi dobio šansu mora prvo da se nametne saigračima, pa meni

07.08.2021

08:51 >> 08:54

0

Gvinejac želeo da ode iz Humske, ali ponude ga nisu zadovoljile

Suma rešio da ostane u Partizanu! Stanojević: Da bi dobio šansu mora prvo da se nametne saigračima, pa meni
Copyright FK Partizan

Partizan posle gostovanja u Sočiju igra u nedelju na strani protiv Novog Pazara, gde je u prošlosti znao često da izgubi bodove važne u trci za osvajanje titule.

Svestan značaja utakmice Aleksandar Stanojević kaže da ne planira prevelike promene u timu, ali da mu je trenutno najvažnije što su svi igrači spremni za ovaj izazov u domaćem prvenstvu.

– Sve je to normalno za nas profesionalce. Imali smo i malo vremena da omorimo posle meča, tako da potpuno spremni dočekujemo duel u Novom Pazaru – rekao je Aleksandar Stanojević.

kako komentarišete dolazak Milana Lukača?

Ivica Iliev i Milan Lukač foto: Promo/FK Partizan

– Da, videli smo se, pridružio nam se. Drago mi je zbog toga, jer svestan je značaja Partizana. Dolazi i donosi nam iskustvo. Dogovorili smo se o pravcima funkcionisanja, tako da je sada sve na njemu.

Partizan je znao da gubi titule u Novom Pazaru. Pretpostavka je da odmaranje igrača nije opcija?

– Ja generalno ne odmaram igrače, već želim da ih rotacijama imam u fokusu. Uvek 4-5 igrača izrotiram i kada su umorni i kada to nisu. Znam, svestan sam šta znači utakmica u Novom Pazaru. U poslednjih sedam utakmica samo smo jedanput pobedili. Imaju iskusnog trenera, ulazimo svesno i sa jasnim ciljem šta nam je potrebno.

Da li će Samed Baždar dobiti šansu da pred svojim sugrađanima zaigra?

– Kod nas mladi lako dobijaju šanse. On je dobro odradio pripreme, ali ne mogu svi igrati. Biće u ekipi, a da li će dobiti priliku, zavisi i od situacije.

Aleksandar Popović/FK Partizan

U kakvom je stanju Aleksandar Popović posle nekoliko dobijenih udaraca u Sočiju?

– On je u dobrom stanju, razgovarao sam o tome i sa trenerom Nemanjom Jovšićem. Mislim da će on braniti, jer u početku je dobro da steknu kontinuitet, a da kasnije dođemo do rotacija i na golu. Imam poverenje u svoje golmane, i u Nemanju, koji je branio dobro prošle nedelje. Ali sada smo mišljenja da je dobro da Popović dobije kontinuitet od 3-4 utakmice.

Kako komentarišete učinak Rikarda Gomeša i da li očekujete da nadmaši skor od 26 golova iz prošlog mandata u Partizanu?

– Verujte da se ne opterećujem njegovim brojem golova, jer sam oduševljen energijom i željom, a ovi druge kvalitete vidite i sami. Na kraju se svode ti statistički podaci.

Šta se dešava sa Sejdubom Sumom?

MN Press

– Oko Sume je situacija promenljiva. Prvo je imao veliku želju da ode i tražio je angažman, ali nije došla u skladu sa njegovim željama. Sada želi da igra i zato mora da se nametne, prvo saigračima, treneru, pa svima ostalima. Neka radi, neka se trudi i dobiće šansu.

Radovan Radaković bije odlučujuću bitku za život, pa s tim u vezi da li kao klub planirate pomoć bivšem golmanu?

– On je naš saigrač, sve nas je potresla ta priča. Sasvim sigurno ćemo svi u dogovoru i u skladu sa mogućnostima pomoći našem bivšem golmanu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike