Lukač promovisan u Humskoj: Sve za Partizan

06.08.2021

15:07 >> 15:35

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni čuvar mreže posle šest godina ponovo na Topčiderskom brdu

Lukač promovisan u Humskoj: Sve za Partizan
Copyright Ivica Iliev i Milan Lukač foto: Promo/FK Partizan

Posle šest godina Milan Lukač ponovo je zadužio opremu Partizana. Iskusni čuvar mreže zvanično je predstavljen u Humskoj dan posle prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija u kojem su crno-beli igrali 1:1 sa Sočijem u Rusiji.

U prvom mandatu na Topčiderskom brdu Lukač je, od 2013. do 2015. Godine, mrežu Partizana je čuvao 46 puta, a u srca navijača zauvek se uselio na 146. derbiju (2:1 za crno-bele), kada je odbranio penale Milošu Ninkoviću i Nikoli Mijailoviću.

– Naravno da mi je drago kad se pominju ti penali, jer je to nešto što se ne ponavlja često i što će ostati upisano u istoriji derbija. Imao sam i u Turskoj sličnih situacija, ali to ne može da se meri sa ovim ovde, kod nas, što sam napravio – rekao je Lukač za zvaničan sajt kluba, zahvalivši se čelnicima crno-belih na ukazanom poverenju.

– Pre svega, želeo bih da se zahvalim Ivici Kralju i treneru golmana Nemanji Jovšiću koji su uspostavili kontakt sa mnom i, naravno, upravi kluba, koja mi je omogućila da opet budem deo crno-bele porodice. Onog momenta kad sam čuo da Stojke (prim.aut. Vladimir Stojković) ima ponudu iz Arabije, moja razmišljanja su išla ka Partizanu i, eto, želja mi se ostvarila, na obostrano zadovoljstvo – kazao je Lukač, dodavši da je u inostranstvu pratio igre Partizana.

– Posebno derbi i evropske utakmice, dok sam, od početka ove sezone, pratio uživo prva dva kola na „Karađorđu“, Novom Sadu. Bio sam vatreni navijač i puno mi je srce kada vidim kako ekipa izgleda na terenu!

Prethodnih šest godina iskusni golman je proveo u turskom Akhisaru.

Izdvojio bih osvojen Kup Turske 2018. godine, Super kup i igranje u grupnoj fazi Lige Evrope. Za takav klub, kao sto je Akhisar, to je bio istorijski uspeh. Vežu me lepe uspomene za taj period.

Lukač smatra da ima šta da ponudi crno-belima u narednom periodu.

– Mislim da mogu još dosta toga da pružim i da svojim iskustvom pomognem klubu u ostvarivanju najviših ciljeva i, naravno, da budem podrška svojim mlađim kolegama. Za Necu i Popa (prim.aut. Nemanja Stevanović i Aleksandar Popović) mogu da kažem da se radi o izuzetno kvalitetnim golmanima. Jedva čekam da im se pridružim – kazao je Lukač, koji se raduje saradnji s Aleksandrom Stanojevićem.

Pročitajte još

– Znam da ga igrači veoma cene, da drži do discipline, da sve motiviše i, što je najvažnije, sve daje za Partizan – istakao je Milan Lukač.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike