Dobri duh Stojketa ušao u mladog Popa! Partizanov golman drži spuštenu roletnu

06.08.2021

11:34 >> 11:38

0

Aleksandar Popović sa dva teška evropska gostovanja izašao kao najbolji igrač Partizanba

Dobri duh Stojketa ušao u mladog Popa! Partizanov golman drži spuštenu roletnu
Copyright Aleksandar Popović, Vladimir Stojković/FK Partizan

Dobri duh Vladimira Stojkovića iz njegovih najboljih golmanskih dana ušao je u 22-godišnjeg Aleksandra Popovića na radost svih partizanovaca.

Sve miriše na jesen 2017. godine kada su crno-beli došli do proleća u Evropi zahvaljujući i Stojkovićevim odbranama. Popović se sa dva teška gostovanja u kvalifikacijama za Ligu konferencija vratio kao najbolji igrač Partizana i da nije bilo samo jedne pogrešne procene centaršuta na utakmici protiv Sočija, moglo bi se pričati o perfektnim partijama mladog golmana iz Užica.

Popović je demonstrirao sjajnu tehniku odbrane u momentima “jedan na jedan” sa protivničkim napadačima. Protiv Slovaka nije nijednom ostavljen na milost i nemilost rivalima, ali su Rusi u dva navrata izlazili ispred njega i iskušavajući ga u najtežim situacijama za golmane. Oba puta im se hrabro bacao u noge ili je refleksno ulazio u šuteve čime je presecao idealnu putanju lopte.

Aleksandar Popović/FK Partizan

Mada će se tek videti pravo lice, ovo dosad viđeno obećava lepe dane Partizanu. Popović pokazuje zrelost i kod istrčavanja na bočne lopte. Koristi visinu i mogao bi to češće da radi kako bi štoperima Vujačiću i Saničaninu smanjio posao, ali i hvatanjem lopte otvorio brže napade saigračima.

Ipak, nije sve idealno. Igra nogama je segment na kojem će morati neprestano da radi, jer je njegovo učešće u građenju napada crno-belih gotovo simbolično i to više ima veze sa Partizanovim ofanzivnim opredeljenjem.

Popović izlazi na scenu kao golmanski proizvod Partizanove omladinske škole. Od Živka Živkovića iz tog fudbalskog inkubatora nije došla “jedinica” koja je bila vredna poverenja trenera prve ekipe, pa je i ovaj prekid kontinuirane kupovine sa strane dokaz da se na Teleoptiku mogu napraviti dobri golmani.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike