Put od raja do pakla i povratak u raj Milana Pavkova (Video)

19.02.2021

07:23 >> 07:57

0

Od gotovog transfera u Kinu do heroja Crvene zvezde

Put od raja do pakla i povratak u raj Milana Pavkova (Video)
Copyright MN Press

Gol za nadu. Gol za radost. Gol za sve kritičare. Sve to je jednim potezom uradio tihi junak Crvene zvezde – Milan Pavkov na meču protiv Milana (2:2). Ušao je u igru u 81. minutu kao neko ko bi mogao da bude meta dugih lopti i šansi iz prekida.

Da je Dejan Stanković imao dobar predosećaj videlo se u dubokoj sudijskoj nadoknadi. Savršen centaršut Kange iz kornera, nebeski skok visokog napadača i Donarumin pogled ka lopti koja završava u njegovom golu. Na „Marakani“ bi verovatno bio pravi delirijum da je na tribinama bilo preko 50.000 ljudi. Nažalost, trenutna situacija to nije dozvolila.

Ono što je momak iz Begeča uspeo da uradi na ovom stadionu nisu mogli ni neki koji su imali veću minutažu i mnogo više šansi. Bilo da su tribine krcate ili prazne Pavkov koristi ono što najbolje zna – da trese mreže. Jedan velikan ga je dobro upamtio u novembru 2018. godine, a drugi u februaru 2021. godine.

Kada se njegovo ime spomene asocijacija svih ljubitelja fudbala je Liverpul. Te novembarske večeri su ga Jirgen Klop i ekipa dobro upamtili. Dao im je dva gola, ostavio ih u šoku, a Zvezdi doneo jednu od najvećih pobeda u istoriji (2:0). Tada je nastala, sada već čuvena pesma, „Hej Pavkov, skoči daj gol glavom“. Malo prerađena verzija još poznatijeg pokliča upućenog legendarnom napadaču Mihajlu Pjanoviću.

Nepune tri godine kasnije se to ponovo čulo na istom stadionu, ovog puta sa znatno manje ljudi, ali je Pavkov još jednom mogao da čuje tu čuvenu pesmu i da otpozdravi maloj grupi navijača sa terena. Nema sumnje da je kupio srca publike i da se još jednom upisao u stranice istorije crveno-belih. Milan je šokirao Milan u toj završnici

Ko zna da li bi došlo do svega ovoga i da li bi Zvezda izvukla remi sa Milanom da je Pavkov završio u Kini sredinom 2019. godine. Tada je transfer sa Đangsuom bio gotov. Sve je bilo završeno, ljudi u klubu su se već oprostili od njega i poželeli mu sve najbolje, čekao se samo njegov paraf.

Stigla je ponuda koja se ne odbija (oko tri miliona evra). Žao nam je, jer je ostavio jako dobar utisak i kao fudbaler i kao čovek, ali su to stvari koje se dešavaju – rekao je tada sportski direktor Mitar Mrkela.

Onda se dogodio zaokret. Nastao je problem sa dogovorenom platom, nisu uspeli da pronađu zajednički jezik u vezi ličnih uslova i transfer je propao. Vratio se u klub i završio sezonu, uz dosta oscilacija. Na 29 utakmica je dao devet golova.  Problemi su se pojavili u završnici te sezone. Spekulisalo se da je došlo do verbalnog sukoba između njega i Stankovića. Njih dvojica su to demantovali i u zajedničkom snimku na klupskoj televiziji su stavili tačku. Pavkov je odigrao i poluvreme u meču protiv Proletera gde je proslavljena titula.

Da stvari ipak nisu idealne moglo je da se vidi nedugo posle toga. Pavkov nije licenciran za kvalifikacije za Ligu šampiona. Shvaćeno je to kao jasna poruka kluba da žele da ga prodaju i da nije u planu trenera Stankovića. Nije bio u sastavu tima, pobedu protiv Evrope sa Gibraltara je gledao na TV-u, isto kao i trijumf protiv Tirane, pa poraz posle penala od Omonije. Prve minute je dobio upravo posle tog teškog udarca u Nikoziji. Zaigrao je u ubedljivoj pobedi protiv Voždovca (6:0) i to tako što je ušao sa klupe u 63. minutu umesto Falćinelija, a u nadoknadi je zatresao mrežu.

Prodaja Tomanea u Tursku i povreda Boaćija su doneli drugu šansu Pavkovu. Ponovo je licenciran za evropske mečeve, a minutaža je počela da stiže i u Superligi. Da su se stvari vratile na svoje moglo je da se vidi i na nedavno završenim pripremama gde je dao i dva gola.  Strelac je bio i na prvom meču drugog dela sezone u Novom Pazaru, potvrda dobrih partija i opravdanje datog poverenja je stiglo protiv italijanskog velikana.

Milan je vaskrsao protiv Milana. Možda bi mogao da bude tajno oružje Zvezde na „San Siru“. Odgovor na to pitanje dobićemo 25. februara. Ko zna, možda ga i Pioli dobro upamti kao što je Klop

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike