Stanojević otkrio ko bira izvođače jedanaesteraca, šta su mu namere sa golmanima, ali i status Sume

24.11.2020

13:10 >> 14:23

0

Autor: D. B.

Partizan sutra gost Metalca u Gornjem Milanovcu u osmini finala Kupa Srbije

Stanojević otkrio ko bira izvođače jedanaesteraca, šta su mu namere sa golmanima, ali i status Sume
Copyright MN Press

Pred fudbalerima Partizana je ozbiljan izazov. Sutra, od 16 časova, u okviru osmine finala Kupa Srbije, crno-beli će biti gosti Metalca iz Gornjeg Milanovca. A kako priznaje trener tima iz Humske, utakmica protiv tog rivala u Superligi bila je najlošije izdanje njegovih izabranika od kada je preuzeo kormilo.

Jasno je sve. Eliminaciona utakmica, i znamo šta znači za nas trofej u ovom takmičenju. Ulazimo maksimalno spremni i motivisani. Pritisak je na nama, dok su oni rasterećeni. Ne osećamo bilo kakvu želju za sportskom osvetom (Metalac je uspeo da “otkine” bod u Superligi u meču koji je završen sa 1:1). To su naši prijatelji i nemamo tu vrstu razmišljanja – počeo je priču Aleksandar Stanojević.

Pročitajte još: Šta se sve dešavalo na meču Metalaca i Partizana u Superligi

Sutrašnji meč mogao bi da bude prvi još od 163. večitog derbija u kome će zaigrati Sejduba Suma.

Spreman je, ali nismo definisali u kojoj meri. Što se tima tiče, biće minimalnih rotacija u odnosu na prethodne mečeve zbog specifičnosti Kupa. Problem nam je samo Bajbek, koji još uvek nije spreman, dok je Marković osetio bol u mišiću.

Stanojević ne krije da je utakmica protiv Metlaca bila najslabija od kada je preuzeo ekipu, ali je uveren da se od tada dosta toga promenilo, i što se tiče odnosa i što energije i kvaliteta, uz jasanu poruku:

– Sada smo bolji u svakom smislu te reči. Ovaj meč će se razlikovati u odnosu na taj u Superligi po tome što mora da ima pobednika. Dakle, onaj ko gubi moraće da rizikuje, a ne da čeka.

Pojasnio je trener Partizana i koja su mu razmišljanja kada su u pitanju čuvari mreže na koje računa.

Lepe muke. Rotiram ih kao da su napadači. Stojković je broj jedan. Za Stevanovića je bio dogovor da brani na svim Kup utakmicama, dakle on će ići do kraja u ovom takmičenju. Mene lično je zadužio na meču protiv Spartaka. Dobro pamtim sve i ne zaboravljam. Imamo Popovića, koji je budućnost i sadašnjost Partizana. Zadovoljan sam, ali fudbal je sadašnjost, nije ni budućnost ni prošlost, pa ko se bude najbolje pokazao.

Za razliku od Ljubiše Tumbakovića koji je javno priznao da Srbija nije vežbala izvođenje jedanaesteraca uoči baraža sa Škotskom, Stanojević je jasan.

– Vežbaćemo. Uvek se spremamo za svaku situaciju – a potom je pokušao da objasni i kako funkcioniše izbor izvođača penala u njegovom timu: – Prvi izvođač je Natho, ali ne volim da određujem igračima na terenu ko će da šutira. Dogovorili su se na meču protiv Proletera da Holender šutira, tako da ja to poštujem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike