Partizan, jedva: Holender promašio penal, pa razbio superligaški maler u 90. minutu

21.11.2020

17:01 >> 20:46

0

Mađarski reprezentativac postigao prvi gol u našoj ligi i doneo pobedu crno-belima nad Proleterom

Partizan, jedva: Holender promašio penal, pa razbio superligaški maler u 90. minutu
Copyright MN Press

Golom Filipa Holendera u 90. minutu fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu u meču 15. kola protiv novosadskog Proletera na stadionu u Humskoj.

Koliko je sličnih mečeva odigrao Partizan tokom poslednje dve sezone. Jalova dominacija od starta meča protiv čvrstog protivnika, iz čega je izašlo par poluprilika, ali nijedna dovoljno dobra da bi se otvorila dobro organizovana odbrana gostiju. Crno-beli nisu imali rešenje, ni taj završni pas u poslednjoj trećini terena, niti dovoljno svežine da u tom prostoru naprave prednost koja bi ih dovela do cilja, pa je nervoza rasla kako se meč odmicao.

“Plavi” Stevanović podigao Kruševljane, Pazarci iznenadili Voždovac na “krovu”

Kada se još dogodi da kao Igor Vujačić u 48. minutu prebaci gol sa peterca ili da se promaši penal kao Filip Holender u 60. minutu, onda nervoza počne da se pojačava, a nesigurnost u odbrani povećava, pa tako dođe do situacije da ih rivali kazne iz prve zrelije akcije. Zašto je Holender šutirao penal, odgovor se može dobiti u situaciji koja je prethodila minut pre faula nad njim.

MN Press

Naime, iz igre je izašao umorni Izraelac Bibras Natho, a kad njega nema verovatno su u crno-belom taboru krenuli logikom da mađarski reprezentativac što pre probije barijeru, pa makar i sa bele tačke. Sa takvim razmišljanjem nije se složio odlični golman Proletera Nikola Petrić, pa je paradom u levu stranu uspeo da izbije loptu i spreči domaće da mu načnu mrežu.

Mučenje Partizana nije se na tome zaustavilo. Kretnje su im bile spore, bez lopte su uglavnom svi stajali, tako da su se neretko sudarali na sredini terena, čime su ostavljali utisak da ne znaju svoje kretnje i zonu u kojoj su odgovorni.  Verovatno se u 89. minutu mnogima u Partizanu steglo u želucu. Bila je to mnogo “već viđena” priča, kada je Proleter preko Jovana Ilića došao do sjajne prilike za vođstvo. Udarac mladog veziste završio je na prečki, da bi već u sledećem napadu Holender pokazao da mu promašaj sa penala nije uništio samopouzdanje. Šutem u padu posle dodavanja sa desne strane postigao je svoj prvi superligaški gol vredan značajnih bodova za njegovu ekipu.

Ovo će mnogo da boli: “Paunov” Reding vodio 0:2 pa izgubio od Bornmuta (video)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike