Stevanovićev golmanski rolerkoster protiv Spartaka: Od očaja do sjaja za trijumf Partizana u Subotici (video)

08.11.2020

19:36 >> 10:45

0

Golman crno-belih kumovao izjednačenju domaćih, pa odbranio penal u 90. minutu

Stevanovićev golmanski rolerkoster protiv Spartaka: Od očaja do sjaja za trijumf Partizana u Subotici (video)
Copyright FK Partizan

Mučenje Partizana u Superligi se nastavlja! Mnogo, rada i borbe za svaku loptu, previše propuštenih teško stečenih šansi, ali se u Subotici na kraju sve isplatilo. Centralna ličnost u pobedu 1:2 u Subotici nad ekipom Spartaka bio je golman Nemanja Stevanović.

Muškarci znaju zašto je ovo horor: Pogledajte strašan sudar fudbalera Spartaka sa stativom (video)

Prvo je čuvar mreže Partizana sjajno odbranio pokušaj Lazara Tufegdžića u 40. minutu kod 0:1 za crno-bele, da bi lošom intervencijom doneo priliku Spartaku da izjednače u 60. minutu. Ukazanu šansu oberučke je prihvatio Mile Savković, ali koliko je krivica na Stevanoviću za kratko odbijenu loptu do veznog igrača Spartaka, toliko ovo izjednačenje ide i na dušu Lazara Markovića.

Bespotrebno petljanje sa loptom na 35 metara od svog gola rezultiralo je kontrom i pogotkom, pa je posle svega Aleksandar Stanojević morao biti ljut podjednako i na golmana i na iskusnog igrača, koji je početkom poluvremena ušao u igru umesto Filipa Stevanovića. Dolazak u egal ništa nije promenio u opredeljenju Partizana da ovu utakmicu završi pobedom i da tako prekine niz neuspeha na gostujućim terenima.

FK Partizan

Nastavljeni su napadi, dosta je lagano išla distribucija od Natha kao centralnog veznog igrača ka krilima i isturenom Filipu Holenderu, ali mađarski reprezentativac nije imao dovoljno sreće da savlada Filipa Dujmovića. Čak dva puta se nalazio “jedan na jedan” u kaznenom prostoru, ali u oba navrata golman domaćih izlazio je kao pobednik.

Nije, ipak, u 71. minutu mogao ništa kod Holenderove asistencije za Aleksandra Šćekića. Marković je proigrao Miljkovića u sprintu na desnom boku odakle je došao centaršut na drugu stativu i pametna reakcija Holendera, koji se umesto šuta odlučio za dodavanje glavom.

Na pravom mestu bio je Šćekić, koji je doneo novo vođstvo. Mislilo se da je to bilo sve od golova sve dok u 90. minutu Aleksandar Lutovac nije iza leđa srušio Japanca Šimuru, pa sudiji Nenadu Minakoviću nije ostavio previše izbora osim da pokaže na jedanesterac.

U novom dvoboju golmana i igrača, samo na partizanovoj strani terena, opet je bio spremniji čuvar mreže. Stevanović je pročitao gde će otići šut Milana Marčića, pa su crno-beli posle skoro dva meseca i pobede nad Zlatiborom u Užicu ptrijumfovali u gostima.

Stanojević: Trebalo je ranije da rešimo, Gaćinović: Naše šanse smo propustili u prvom poluvremenu

 

FK Partizan

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike