Stanojević otkrio: Hteo sam napadača po svaku cenu, dolazi na leto

05.02.2021

13:51 >> 16:27

0

Autor: Adam Štulić

Trener Partizana najavio početak prolećnog dela sezone

Stanojević otkrio: Hteo sam napadača po svaku cenu, dolazi na leto
Copyright MN Press

Pripremni period je završen, fudbaleri Partizana u subotu od 17 časova na stadionu u Humskoj dočekuju Napredak u prvom meču prolećnog dela sezone. Crno-beli protiv Kruševljana žele da nastave niz od sedam uzastopnih prvenstvenih pobeda, a uoči sutrašnjeg okršaja šef struke Aleksandar Stanojević rekao je da je “valjak” dobro podmazan tokom zimske pauze.

– Zadovoljan sam, mislim da smo sve odradili. Videćemo da li škripi kad krenu utakmice, ali dosad je bilo dobro. Retko to govorim, ali baš sam zadovoljan kako smo odradili pripreme i jedva čekamo da počne. Svaki igrač podigao je nivo forme za 30 posto, dobili smo veći fond igrača koji mogu da konkurišu za mesto u timu, njih pet, šest koji nisu bili u rtitmu, i to je naša najveća dobit. Pojačali smo inzenzitet u odbrani i napadu… – rekao je
Stanojević.

Kruševljani su prošle polusezone na svom stadionu dobro namučili crno-bele, kojima u Humsku dolaze s novim trenerom, nekadašnjim pomoćnikom Sava Miloševića iz vremena provedenog na klupi Partizana Milanom Đuričićem.

– Imaju iskusnog šefa stručnog štaba kojeg izuzetno cenim. Klub su sa tradicijom, nezgodan za Partizan. Na pripremama su igrali s malo golova pripreme sa malo golova, čvrsto tvrdo, ali rezultat tokom priprema može da vara jer ne znate u kom stadiumu rada su igrali te mečeve. Gledali smo ih dva puta uživo, ostale utakmice putem prenosa, imamo neku sliku… Prva utakmica posle priprema je uvek teška, moramo se fokusirati.

Crno-beli su ove zime imali jedan od mirnijih prelaznih rokova, s obzirom da na crno-beloj strani Topčiderskog brda nije bilo zvučnih dolazaka i odlazaka.

Mi smo veliki broj igrača doveli pred kraj prošlog prelaznog roka. Želeo sam da dovedem neke igrače, ali očekivali smo da će neko i otići. Bilo je najava da će nas Zdjelar napustiti, bilo je ponuda za Sumu, ali klub nije želeo da ga pusti – kazao je Stanojević i otkrio da je jedan fudbaler bio na pragu Humske.

– Spremili smo se, imali jednog napadača kojeg smo ostavili za leto, imali smo rešenje i na zadnjem veznom. Nismo želeli da gomilamo, imamo veliki fond igrača. Štulić se podigao, Bajbek ulazi u ritam, tako da i ta želja, gde sam po svaku cenu hteo da dovedemo napadača, tokom priprema smo malo podigli ručnu iako imamo u fokusu nekoga koga hoćemo i koga ćemo verovatno dovesti u junu. Suština je da niko nije otišao, pogotovo od stranaca.

Pomalo iznenada, čak i za crno-bele, opremu Partizana je u finišu prelaznog roka zadužio dosadašnji fudbaler Čukaričkog Nikola Terzić, kojeg je Partizanu preporučilo nekoliko stvari.

– Na pravom mestu lakoća postizanja golova u seniorskom fudbalu, iako je to bilo u znatno slabijem takmičenju nego što je Superliga. Takođe, koristi levu nogu, u tom uzrastu, iako imamo mnogo bočnih igrača, nemamo levu nogu. Hendikep je što nije sa ekipom prošao pripreme. Očekivali smo ga u junu, ali njegov lični zahtv da se sve sad završi i nas je malo iznenadio. Ne žurimo s njim, treba da se adaptira pa od juna da zaigra na pravi način.

Sastav za utakmicu protiv Napretka Stanojević je već odredio, uz jednu malu dilemu.

– U četvrtak sam rešio ko će početi, samo još moramo da vidimo oko Miljkovića. Dobro je izgledao poslednjih dana – kazao je Stanojević i razrešio dileme oko rešenja na poziciji desnog beka.

Pročitajte još

– Doveli smo Živkovića, tako da će on i Miljković biti u konkurenciji za tu poziciju, koju može da pokrije i Lutovac. Banjak se vraća u centralni deo odbrane.

Strateg Partizana na startu proleća neće moći da računa na nekoliko fudbalera.

– Urošević i golman Popović su se vratili s reprezentativne turneje i sigurno neće biti spremni za Napredak. U trenažnom su procesu, ali treba da se adapritaju, da uradimo testiranja. Tu su, rade, idemo korak po korak. Takođe, Filip Stevanović nije trenirao u pripremnom periodu, polako počinje, oko njega je veliki znak pitanja kada će biti u konkurenciji za tim. S obzirom da se i Štulić tek oporavio, najbliži bonusu su Jović i Sveta Marković – kazao je Aleksandar Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike