Miljenik navijača Partizana progovorio o sukobu sa Aleksandrom Stanojevićem

03.02.2021

08:37 >> 08:52

0

Autor: Milan Nastić

Almani Moreira bez dlake na jeziku o dešavanjima u Partizanu

Miljenik navijača Partizana progovorio o sukobu sa Aleksandrom Stanojevićem
Copyright MN Press

Milljenik navijača Partizana od pre deset godina Almamiju Moreira pričao je o periodu kada je igrao za crno-bele, napominjući da bi uskoro mogao da poseti Srbiju, ali ovog puta u drugoj ulozi.

On je otvorio fudbalsku školu i Gvineji Bisao i na Zelenortskim ostrvima, i nada se da bi neki klinac za neku godinu mogao da dođe u Partizan.

Moreira je pričao i o sukobu sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem, zašto je napustio klub i koliko mu znači što ga navijači i dalje nisu zaboravili, iako je prošla jedna decenija.

– Pre oko godinu dana moj poslovni partner i ja počeli smo aktivno time da se bavimo. Imamo školu fudbala u Africi, u Gvineji Bisao i Zelenortskim ostrvima, a počeli smo da radimo sa mladim igračima. Sa veoma mladim momcima, kojima pružamo sve neophodne uslove da se razvijaju i da napreduju. To su momci od 16, 17 godina. Naš cilj je da oni počnu u Portugalu. U ovom trenutku nemam fudbalera da preporučim Partizanu, jer on traži top klasu, vrhunske igrače, a ja sad imam mlade momke. Možda za koju godinu. Ma tada će biti sigurno. Imaću odlične igrače i imaću šta da ponudim Partizanu – kazao je Moreira za “Informer”.

Bivši fudbaler crno-belih ističe da prati dešavanja u bivšem klubu, napominjući da tada nije bio u dobrim odnosima sa trenerom Partizana.

Stanojević i ja se nismo razišli u lošim odnosima. Nismo prijatelji, ali nismo ni neprijatelji. Neke stvatri nisu funkcionisale dobro u početku, na relaciji trener-igrač, ali razgovarali smo kao odrasli ljudi i rešili sve nesuglasice. Posle toga imali smo normalnu komunikaciju. Želim mu svu sreću na klupi Partizana i da ga vrati tamo gde mu je mesto, na čelo tabele, da mu donese trofeje.

Moreira je priznao da mu prija što ga Grobari i dalje nisu zaboravili i da mu je drago što je bio deo ekipe koja je dominirala srpskim fudbalom.

– To je velika čast. Srećan sam što je tako. Najbolje godine karijere provereo sam u Parrizanu. Bile su to stvarno fantastične sezone. Osećao sam veliku ljubav i podršku od navijača, a i ja prema njima gajim ljubav i ogromno poštovanje. Iz moje fudbalske karijere najviše mi nedostaje Partizanov stadion i ona atmosfera. Kad bih mogao da opet proživim neke trenutke iz karijere, samo bih se vratio 10 godina unzad u vreme dok sam igrao u Paritzanu. Tu sam proživeo neke zaista magične momente. Titule, pobede, igranje u evrokupovima, jedan od najdražih golova mi je onaj u derbiju u poslednjim trenucima meča.

Pročitajte još

On se osvrnuo i na to da je prerano otišao iz Partizana, i da su tako hteli čelnici kluba.

Stvar je prosta, meni je iz kluba saopšteno da više nisam poteban. Da sam slobodan da idem. Bio sam šokiran, nisam želeo da idem, već da završim karijeru u Partizanu i da možda posle toga ostanem da radim u klubu. Bio sam neprijatno iznenađen. Posle toga sam rekao OK. Šta je trebalo da uradim? Šta sam mogao? To je kao u braku, ako žena kaže ne volim te više i želim da odem, šta možeš? Ništa, prihvatiš to i ideš dalje. Ja sam se pomirio s tim da me više ne žele, razmotrio druge opcije i na kraju otišao u Kinu. To je cela priča i čitava istina – zaključio je Moreira.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike