Srpski derbi pripao Jokiću: Denver bolji od Oklahome

20.01.2021

06:41 >> 08:31

0

Autor: Milan Nastić

Nagitsi slavili protiv Tandersa 119:101

Srpski derbi pripao Jokiću: Denver bolji od Oklahome
Copyright Tanjug/Photo/David Zalubowsk/

Srpski derbi između Nikole Jokića i Alekseja Pokuševskog pripao je centru Denvera. Nagitsi su slavili protiv Oklahome sa 119:101, a kao po običaju najbolji igrač utakmice bio je centar kluba iz Kolorada.

Jokić je nastavio uspešan niz i kao do sada na svakom meču od početka sezone ostvario je dabl-dabl učinak, postigavši 27 poena, 12 skokova i šest asistancija za 28.minuta koliko je proveo na parketu.

Sa druge strane, Aleksej Pokuševski bez značajnije role na meču, jer za 24 minuta nije postigao nijedan koš, uz četiri skoka i dve asiatancije.

Ipak, imao je prilku sigurno da nešto nauči od zemljaka Nikole Jokića koji odlično vodi dirigntsku palicu Denvera, iako se realno očekivao da će njegov tim imati bolji učinak na početku sezone.

Pročitajte još

Srpskom košarkašu je falilo još četiri asistencije da napravi i šesti ovesezonski tripl-dabal,ali sigurno bi i to učinio da veći deo poslednje četvtine nije presedao na klupi i trener Meloun ga odmarao za naredne duele u NBA.

Što se tiče same utakmice,ona je bila neizvesna samo u prvoj četrvtini,ali posle toga Jokić i drugovi su ubacli u petu brzinu i kako je meč odmicao povećavali prednost.

Denver je imao odlično skakčko veče i čak 17 skokova više u odnosu na Tanderse – 58 nasparam 41.

Pored Jokića,odlični u timu Nagitsa bio je Moris sa 15 poena,četiri skoka i pet asistencija. U poraženoj ekipi istakao se Dort sa 20 koševa,pet skokova i tri asistencije.

U drugom okršaju koji se igrao u noći između utorka i srede Juta je bez većih problema savladala Nju Orleans sa 118:102, a najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Mičel sa 28 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Ipak, najefikasniji na celom meču bio je igrač Nju Orleansa Vilijmson sa 32 koša, pet skokova i tri asistencije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike