Srbija overila vizu u Beogradu: Rukometašice preko Slovačke do SP (VIDEO)

22.04.2021

17:44 >> 11:06

0

Autor: Adam Štulić

Prvi uspeh novog selektora

Srbija overila vizu u Beogradu: Rukometašice preko Slovačke do SP (VIDEO)
Copyright MN Press

Srbija će igrati na Svetskom prvenstvu u Španiji u decembru ove godine. Naše najbolje rukometašice uspešno su odradile i drugi deo posla protiv Slovačke na domaćem terenu i overile plasman na veliko takmičenje – 32:25 (13:12). Prvi meč u gostima dobile su rezultatom – 26:19, nije ih taj rezultat opustio, pa su ozbiljno pristupile i duelu u Beogradu.

Iako su došle u Srbiju sa minusom od sedam golova, jasno je bilo da protivnice neće podići belu zastavu. Naša reprezentacija je u hali na Banjici bolje otvorila drugi susret predvođena Jovanom Kovačević, koja je nastavila tamo gde je stala u prošlom meču. Tomašević je pomagala dobrim odbranama, pa su izabranice Uroša Bregara sve vreme bile u vođstvu. Međutim, nekoliko promašaja iz izgrađenih pozicija koštala su ih većeg vođstva od jedan razlike na poluvremenu. Janjušević je donela prednost – 13:10, a Slovačka je sa dva pogotka u finišu uspela da smanji na 13:12.

Pročitajte još

U drugom poluvremenu sve je bilo lakše, baš kao i u Slovačkoj. Lakše su naše devojke dolazile do gola, pa se vođstvo samo povećavalo. Posle 15ak minuta igre bilo je “plus 9” za Srbiju… Krpež Šlezak je bila sigurna sa krila, Liščević je dobro razigravala na crti Draganu Cvijić, pogađale su Lavko, Kovačević, Radosavljević… Tamo gde su one stale, nastavile su devojke koje su ušle sa klupe. Slika na terenu se nije mnogo promenila, a razlika je na kraju bila ista kao i u Slovačkoj. Ukupno sa “plus 14” devojke su odletele ka Španiji… I tako bar malo zalečile rane iz Đera, gde su prošlog meseca propustile priliku da dođu do Olimpijskih igara. Prolaz su proslavile na terenu, ne skidajuci osmeh sa lica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike