Srbija nema selektora

14.12.2020

14:58 >> 16:38

0

Autor: D. P.

Smenjen Ljubiša Tumbaković

Srbija nema selektora
Copyright MN Press

Ljubiša Tumbaković više nije selektor fubalske reprezentacije Srbije!

Izvršni odbor FSS odlučio je da se zahvali na saradnji dosadašnjem kormilaru “orlova”. Na njegovo mesto, za sada, niko nije postavljen.

Očekivani redosled poteza. Potpredsednici Marko Pantelić i Nenad Bjeković imali su dve nedelje da dobro prouče izveštaj i da na osnovu zaključaka dođu do odgovora da li Tumbaković zaslužuje još jednu priliku ili potražiti drugo rešenje za poziciju selektora. Dileme, zapravo, nisu ni postojale, ali je procedura morala da se zadovolji. “Tumba” nije selektor od trenutka kada je Aleksandar Mitrović promašio penal protiv Škotske u finalu baraža za odlazak na EP 2021, što je bivšem selektoru bila jedina šansa da zadrži pozicije na Terazijama i posao u nacionalnom timu.

Tumbaković nije bio preterano uspešan. Ostvario je pet pobeda, tri remija i isto toliko poraza, nasledivši ekipu od svog učenika iz Partizana Mladena Krstajića. Tokom mandata nije uspeo da napravi okosnicu tima, već je čestim kadrovskim promenama menjao postavku na terenu, što je uslovljavalo i promenu u načinu igre. U jednom trenutku se činilo da je izašao na pravi put i da će model iz Osla, kada je taktički potukao svog kolegu na klupi Norveške Larsa Lagerfelda, koristiti da se pluća ekipe konačno razviju u punom kapacitetu, ali došao je meč protiv Škotske i razlog totalnog razočarenja koje ni mesec dana kasnije nije iščezlo iz domaće javnosti.

Šta dalje?

Ako su ga razrešili, verovatno su u FSS spremili i odgovor na pitanje “ko je nalsednik”. Prema mnogim saznanjima, najbliži da postane 11. selektor reprezentacije Srbije je Savo Milošević. Doskora se verovalo je da je toj funkciji najbliži Vladan Milojević, ali povratak iz Arabije zapinjao je na nekoliko mesta, sve dok, izgleda, odgovorni u FSS definitivno nisu odustali od njegovog angažovanja.

Prvi problemi u razgovorima bili su ugovor sa Al Ahlijem i zahtev Arapa da im se isplati milion dolara u zamenu za raskid ugovora, ali preko svega bi se moglo preći dok se nije poteglo pitanje statusa sportskog direktora Vladimira Matijaševića. Milojević sa bivšim “tehnikom” Čukaričkog nije imao usaglašene stavove dok su radili na Banovom brdu, pa ga nije želeo u svojoj blizini na novom zadatku, dok u FSS nisu želeli oko toga da pregovaraju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike