Srbija bez dva jaka aduta krenula na turneju po Americi

21.01.2021

11:17

0

Autor: D. B.

Povrede ostavile u Beogradu igrače koji bi bili velike uzdanice Ilije Stolice

Srbija bez dva jaka aduta krenula na turneju po Americi
Copyright MN Press

Beograd – Pariz – Santo Domingo. To je put na koji su jutros krenuli fudbaleri koji će braniti boje Srbije na mečevima protiv nacionalnih timova Dominikanske republike i Sjedinjenih Američkih Država.

U timu koji će igrati pod komandom selektora mlade reprezentacije Srbije, a koji je sastavljen od igrača iz Superlige uz Ranka Veselinovića koji brani boje kandskog Vankuvera u MLS ligi, nažalost neće biti svih kojima je poziv upućen.

Filip Stevanović i Mihailo Ivančević su ostali, odnosno otpali zbog povreda sa ovog spiska. Filip Stevanović se povredio već prvi dan po dolasku, a Mihailo Ivančević se nažalost povredio na poslednjem treningu. Ostaje žal zbog tih momaka koji neće moći da debituju u A timu, ali pred njima je dosta vremena i nadam se da će jednog dana to uspeti da ostvare – otkrio je Stolica.

Čovek koji se nalazi na čelu tima otkrio je i kako je zadovoljan radom tokom mini-priprema koje su trajale od 15. januara.

– Moram priznati da je sve prošlo jako dobro. Momci su prihvatili sve zahteve, a njihov odnos je od prvog dana bio na vrhunskom nivou. Možemo s pravom da očekujemo pre svega dobru igru, tako da mislim da će sve ovo i od strane rezultata biti dobro ispraćeno. Odlazimo dakle sa velikom dozom optimizma i zadovoljni onim što smo uspeli da uradimo u ovih poslednjih čeiri – pet dana zajedničkog boravka – jasan je Stolica.

Jedan od igrča koji će tokom ove turneje debitovati za Srbiju je i adut Čukaričkog Veljko Birmančević.

Moram da istaknem da smo dobro radili u Staroj Pazovi, nadam se da ćemo na turneji ostaviti dobar utisak i ostvariti pobede. Imamo odličnu atmosferu bez obzira što se svi ne poznajemo dovoljno dobro. A kada se radi o zahtevima stručnog štaba, onda moram da kažem da ja i još neki igrači smo već upoznati sa tim zahtevima jer smo pošli kroz mladu selekciju. Ostali su sve dobro prihvatili i nadam se da ćemo svi zajedno biti spremni za ono nas očekuje – smatra momak čije se ime nalazi u tefterima brojnih skauta.

Pročitajte još

I napadač TSC-a Nenad Lukić ne krije da je srećan zbog poziva u nacionalni tim.

Sve ovo je neka nagrada za do sada uloženi napor, igre i golove koje sam postigao. Dobro smo radili u Staroj Pazovi, za relativno kratko vreme prihvatili zahteve onoga što traži šef i stručni štab. Nadam se da ćemo na ovoj turneji jako dobro prezentovati Superligu Srbije i srpski fudbal – istakao je Lukić.

Srbija će igrati protiv Dominikanske republike 25. januara u Santo Domingu, dok je duel sa SAD zakazan za 31. januar u Orlandu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike