Skromni Somborac: Možda i najbolja utakmica u mom životu, ali bitna je pobeda Denvera

01.02.2021

07:33 >> 07:51

0

Autor: Milan Nastić

Nikola Jokić ne stavlja sebe u prvi plan iako je postigao 47 poena

Skromni Somborac: Možda i najbolja utakmica u mom životu, ali bitna je pobeda Denvera
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić je još jednom pokazao da trenutno spada u najbolje igrače u NBA. To je na svojoj koži osetila Juta, a srpski košarkaš je taj duel završio sa 47 poena, čime je izjednačio rekord po broju koševa na jednom meču.

On je posle utakmice priznao da mu je drago što je izjednačio taj rekord, ali da je za njega najvažnije da njegova ekipa pobeđuje i da su slavili protiv odlične ekipe Jute.

– Otvorila se utakmica baš dobro za mene, pogodio sam neke šuteve, trojke, možda i najbolja utakmica u mom životu. Nosila me ta energija, iz prve četvrtine, i došlo je do tih 47 poena, ali opet ponavljam najvažnije da smo pobedili Jutu koja je ima 11 pobeda zaredom. Pored toga moram da istaknem da smo deset dana bili na putu, ko zna koliko puta testirani, tri ili četiri puta, izgledalo je kao da ćemo da odradimo ovu utakmcu, ali nije bilo tako. Već za dva dana nas očekuje novi meč – kazao je Jokić.

Pročitajte još

Srpski košarkaš je priznao da je Denver odlično otvorio meč, i da je to verovatno uticalo i na konačan ishod.

– Otvorili smo odlično utakmicu. Bili smo agresivni na terenu, dobro smo igrali prvo poluvreme, kao i u ostalim utakmica, nikad ne odustajemo. Uspeli smo da ih zaustavimo u tračanju. Postigao sam 47 poena, ali za mene je najvažnije da smo pobedili.

Nikola Jokić je još jednom ponovio da se ne optrećuje rekordima, ali da mu je Marej rekao da je blizu da postigne 50 poena.

– Marej mi je rekao da sam blizu da postignem 50 koševa. To je znao i Barton, ali ponavljam, za mene je bitno da moja ekipa pobeđuje, ovo je samo igra, i najvažnije da pogađam kada bude trebalo. Ima još dosta utakmica do kraja, ubaćiću onoliko poena koliko je potrebno da moj tim pobedi.

On je priznao da obožava da igra sa Grinom i da bi do kraja karijere igrao sa njim.

– On je neverovatan. Sa njim bih mogao i želeo da igram do kraja moje karijere. Mnogo znači za ekipu i bitna karika u timu. Odličan igrač i drago mi je što samo saigrači u timu – zaključio je Jokić.

Instralirajte našu iOS ili android aplikaciju –  24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike