Nestvarna partija Srbina: Jokić svirao džez i izjednačio rekord karijere (Video)

31.01.2021

20:15 >> 23:08

0

Nagetsi savladali Jutu

Nestvarna partija Srbina: Jokić svirao džez i izjednačio rekord karijere (Video)
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Kada se Nikoli Jokiću igra košarka teško ga je zaustaviti. Na svojoj koži je to osetila Juta, tim koji je pre gostovanja u Koloradu ostvario 11. uzastopnih pobeda.

Nagetsi nisu dozvolili da budu 12. “recka” – 128:117 (43:29, 36:25, 24:37, 25:26).

Rudi Gober, koji je nedavno postao centar sa najvećom platom i petogodišnjim ugovorom od 205 miliona dolara, je izgledao kao dete pored srpskog igrača. U prvom poluvremenu je Nikola dao 33 poena, u drugom još 14, dakle 47 ukupno. Na taj način je izjednačio rekord karijere i da ga Majkl Meloun nije izveo iz igre na oko dva minuta pre kraja verovatno bi postavio novi.

Pored njega su se istakali Vil Barton (18, 6as, 3sk) i Džamal Marej (16, 5as). U redovima “džezera” je najbolji bio Bojan Bogdanović (29, 5/10 za tri).

Pročitajte još:

48′ – KRAJ BEZ REKORDA KARIJERE

Jokić je na oko dva minuta pre kraja izjednačio rekord karijere od 47 poena koliko je ubacio Atlanti. Meloun mu nije dao šansu da postavi novi rekord. Izveo ga je iz igre u sledećem napadu. Kada je seo na klupu i obukao duks sa zankom Nagetsa bilo je jasno da ga neće vratiti u igru. Na kraju ubedljiv trijumf Nagetsa – 128:117.

45′ – GRIN STAVLJA TAČKU

Bogdanović je polovičan sa penala, Grin poentira i stavlja tačku. Snajder traži tajm-aut (126:105). O’Nil pogađa za tri posle pauze (126:108). Snajder ubacuje rezerviste na parket na oko tri minuta pre kraja.

44′ – DENVER IMA ODGOVOR

Kampaco ostavlja za Jokića koji lako pogađa, Moris krade loptu, Kampaco je fauliran u kontri. Sudije gledaju snimak i dodeljuju dva bacanja i loptu sa strane za Nagetse. Kampaco je polovičan, Barton pogađa (124:120). Mičel promašuje, Bogdanović ostaje na Jokiću i pravi faul.  Marej promašuje ceo obruč u šutu za tri (2/6 za tri) – 124:104).

42′ – TAJM-AUT MELOUNA

Grin poentira, pa je usledila serija promašaja na obe strane. Meloun traži tajm-aut pre slobodnih bacanja Bogdanovića (117:100). Bojan je siguran sa penala. Jokić je udvojen, pronalazi Kampaca koji, uz malu pomo sreće, poentira (119:102).

40′ – NEMA ČEKANJA, JOKIĆ SE VRATIO NA TEREN

Marej pravi fenomenalnu fintu, vara Konlija i daje poene. Porter faulira Bogdanovića koji je polovičan sa penala (115:97). Fejvors sprečava asistenciju Kampaca, Konli ne pogađa za tri, promašuje i Barton, a Konli konačno pogađa za tri (115:100). Marej ne pogađa, pa pravi faul kako bi Nikola mogao da se vrati u igru.

38′ – PREDAH ZA NIKOLU, KAMPACO DIRIGUJE

Meloun je ostavio Jokića na klupi na početku poslednjeg kvartala. Juta to koristi za poene na obruču, Gober zakucava, pa daje dva penala. Kampaco diriguje, prvo je asistirao Grinu na šutu za tri, pa je pronašao Portera za lako zakucavanje (110:95). Gober je ponovo fauliran, promašio je prvo, dao drugo. Kampaco pogađa za tri (113:96).

36′ – JUTA VRATILA NEIZVESNOST

Klarkson pogađa za tri i spušta zaostatak na jednocifren (97:88).  Jokić daje oba penala, posle skoka u napadu lopta dolazi do Klarksona koji daje trojku. Jokićeva majstorija i sjajan potez za nove poene (101:91). Grin izgibja loptu Klarksonu, koji zatim faulira Kampaca. Fakundo je dao oba. Konli promašuje trojku, Jokić hvata loptu. Marej uzima loptu za poslednji napad Nagetsa, nije pogodio trojku (103:91). Jokić ima 43 poena na sovm kontu.

34′ – NAGETSI U PROBLEMU

Jokić pogađa oba slobodna bacanja. Fejvors zakucava, Porter ga bespotrebno faulira i poklanja mu dodatno bacanje koje on pogađa. Nikola ide u reket i napada igrom leđima, fauliran je, dao je prvo bacanje, pa je Snajder tražio tajm-aut pre drugog penala (93:79). Dao je drugo bacanje, pa je Bogdanović odgovorio trojkom (94:82). Kampaco promašuje ceo obruč iako je bio sam na šutu za tri. Ingls je fauliran u prodoru, adje oba penala i spušta razliku na 10 (94:84).  Kampaco se iskupio za veliki promašaj, pogodio je trojku (97:84).

32′ – JUTA NE ODUSTAJE, HERIS SE NEĆE VRAĆATI U IGRU

Moris pomašuje zicer, Mičel greši ponovo, Moris šalje savršenu loptu, Marej zakucava u kontri. Serija trojki Jute koja se vraća u meč (90:76).. Denver je saopštio da se Geri Heris neće vraćati u igru zbog povrede. Odigrao je nešto manje od devet minuta.

30′ – JUTINA SERIJA

Sudije su pokazale da je Konli fauliran na šutu za tri, gledali su snimak, deluje da Milsap nije dotakao protivnika, pošto Meloun nije tražio “čelendž”, sudije su samo proveravale da li je bio šut za tri ili dva. Strateg Nagetsa je imao razgovor sa aribitrima, posle čega je Milsap izblokiran na šutu za tri, O’Nil je dao trojku, Meloun traži tajm-aut (88:67). Fejvors igra previše agresivnu odbranu na Jokiću, sudije sviraju faul. Marej umesto lakog šuta ide na prodor i pravi grešku. Mičel daje trojku, uz dosta sreće (88:70).

28′ – JOKIĆ SE “UPISUJE”

Jokić ispravlja svoje promašaje i postiže prve poene u drugom poluvremenu. Bogdanović čuva  nadu Jute pogođenom trojkom (86:61).

26′ – PROMAŠAJI NA STARTU

Posle zaista neverovatnog prvog poluvremena se dogodilo očekivano – greške i poromašaji. I jendi i drugi imaju problem da pronađu put do koša na početku drugog poluvremena, Mičel nastavlja da poklanja lopte (80:56).

24+’ – STATISTIKA

Neverovatna statistika Denvera za prvo poluvreme. Šut za tri (15/17), za dva (14/27), sa penala (6/7), 16 asistencija, četiri izgubljene i tri ukradene lopte. Nije Juta toliko loše šutirala, koliko su Nagetsi bili nepogrešivi. Statistika “džezera” – za tri (9/20), za dva (7/18), sa penala (13/15), 14 asistencija i sedam izgubljenih lopti. Što se individualne statistike tiče tu je Jokić u centru pažnje – 33 poena (4/4 za tri, 9/13 za dva, 3/4 penali, pet skokova i tri asistencije. Kod gostiju je jedini dvocifren Bogdanović – 17 poena (3/5 za tri, 2/2 za dva, 4/4 penali).

24′ – POLUVREME

I Milsap daje trojku što je pokazatelj neverovatno šuterskog raspoloženja domaćina. Bogdanović ne uspeva da uzvrati istom merom. Gober faulira Jokića. Nikola je nezaustavljiv, 29. poen daje, odnosno 14. trojku iz 16 pokušaja za Nagetse. Barton nastavlja, 5/5 za tri (75:52). U kakvoj situaciji je Juta pokazuje i potez Donovana Mičela koji je dodavanjem pronašao trenera Denvera Melouna. Jokić poentira u reketu. Nikola hvata promašaj Mičela, pa na drugoj strani uspeva da iznudi faul Gobera posle finte srpskog igrača. Nikola daje oba slobodna bacanja. Konli daje oba penala (79:54). Marej pokušava iz nemoguće pozicije. Denver je odigrao savršeno prvo poluvreme – 79:54!

21′ – BOGDANOVIĆ DRŽI JUTU

Bogdanović pogađa dva slobodna bacanja, pa se u borbi za skok lopta od Jokića odbija u aut. Glupost Bartona, poslao je Bogdanovića na liniju penala za dva nova poena. Barton se iskupljuje svojom četvrtom trojkom na meču, a Bogdanović pogađa u brzoj kontri (64:45). Da nema raspoloženog Bogdanovića meč bi verovatno već bio gotov, nastavlja Bojan da pronalazi put do koša, dao je trojku (66:48).

19′ – SRBIN POKRENUO DENVER

Marej je pokušao da pronađe Nikolu, nije imao dobar ugao, odlučio se da šutne za tri, pogodio je. Bogdanović promašuje, Jokić ostavlja za Portera koji ne pogađa zicer, Grin se zaleće, pokušao je snažno da zakuca, promašio je. Greška Jute, Jokić ne uspeva da poentira. Jokić zatim koristi svoje kvalitete, pa Denver krade loptu za sjajnu kontru i lako zakucaanje Milsapa. Snajder traži tajm-aut na pet minuta pre poluvremena (61:39).

17′ – MELOUN REAGUJE I VRAĆA SRPSKOG CENTRA

Ko god da šutira u Denveru trenutno – pogađa. Barton je to pokazao. Gober pravi očigledne korake, sudije se ne oglašavaju, pa je fauliran i polovičan sa penala. Porter pogađa, Gober opet pravi korake koje sudiej ne sviraju, pa dodaje do Inglsa koji daje trojku. Porter greši, pa Gober ispralvja promašaj Inglsa. Meloun reaguje i traži tajm-aut (54:39). Odlučio je da vrati u igru Jokića.

14′ – PORTER NASTAVLJA TAMO GDE JE NIKOLA STAO

Odlična akcija, Kampaco pronalazi Portera koji postiže lake poene na obruču. Promašaj Jute, a to kažnjava Porter trojkom (48:29). Klarkson prekida niz Nagetsa trojkom (48:32).

12′ – NESTVARNI NIKOLA

Pored jednog od najboljih defanzivaca u ligi, Rudija Gobera, Jokić ide na prodor i rutinski poentira. Konli se đalio sudijama i tražio faul Nikole, Hempton je nagazio aut liniju. Klarkson uz mnogo sreće pogađa trojku. Jokić nastavlja na drugoj strani 9/11 iz igre, 22 poena. Porter je fauliran, pogodio je oba slobodna bacanja, a srpski centar je otišao na klupi da odmori (40:26). Ingls pravi fintu šuta, pa zakucava. Moris daje trojku uz zvuk sirene, da bi potom Kampaco uspeo da šutne, ne i da pogodi (43:29).

9′ – NEVEROVATNI SRBIN

Jokić šutira sa jedne noge, nije bio ni blizu koša. Bogdanović to kažnjava trojkom. Meloun traži minut odmora (26:19).  U igru je ušao Majkl Porter junior. Jokić po prijemu lopte šutira za tri, pogađa i to preko ruke (29:19). Jokić izbija loptu Mičelu iz ruke, pokreće kontru koju Marej lako završava (31:19). Fejvors daje oba slobodna bacanja. Neverovatni Jokić, nova trojka, njegov 18. poen na meču za svega devet minuta igre (34:21).

7′ – JOKIĆ U SERIJI

Jokić postiže trojku, pa hvata loptu u odbrani. Posle promašaja gostiju Jokić kreće u kontru, promašuje, hvata sopstvni promašaj i poentira (25:13). Jokić fintom šuta vara Fejvorsa, ulazi u reket i dobija faul. Polovičan je sa penala (26:13). Ingls prekida seriju Nagetsa trojkom (26:16).

5′ – LAKI POENI JOKIĆA

Majstorija Jokića, koristi svoje veštine da pod košem lako prođe pored O’Nila. Gober je potom imao zicer, izblokirao ga je obruč. Marej nije uspeo to da kazni (16:11). Mičel je fauliran, pogodio je oba penala. Novi sjajan potez srpskog centra i poeni pored Fejvorsa.

3′ – MILSAP PROMAŠIO NEMOGUĆE, SAVRŠEN ŠUT ZA TRI

Marej izvlači Gobera na šut za tri i preko njega pogađa, O’Nil vraća istom merom. Barton pogađa, pa Bojan Bogdanović daje novu trojku za svoj tim (8:6). Potom je usledila neverovatna sitaucija. Milsap se zaleteo, prošao na zakucavanje i promašio. Ljudi u dvorani su mu već upisali poene, pa je stajalo 10:6, tako da su morali da brišu poene. Milsap se potom iskupio trojkom (11:9). Jokić je propustio šut za tri, dodao do Bartona koji je imao više nego dovoljno vremena da pogodi trojku, Snajder reaguje tajm-autom (14:9). Neverovatni procenti timova 7/7 za tri poena…

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Koloradu je počela poenima Jokića, Mičel nije uspeo da poentira na drugoj strani (2:0).

21:19′ – TESTOVI U ŠEST UJUTRU!

Zbog obaveza koje imaju sa testovima na koronu i celokupnoj situaciji zbog pandemije Jokić i ekipa ne mogu ni da se naspavaju. Otkriveno je da su uoči meča sa Jutom imali testiranje na virus u šest ujutru i da su potom bili u jednoj prostoriji dok nisu stigli rezultati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike