Nikolini saigrači su navijali za novi rekord: Barton otkrio šta je je rekao Jokiću i poslao jasnu poruku svim defanzivcima

01.02.2021

06:18 >> 00:01

0

Autor: N. St.

Maestralna partija srpskog centra protiv Jute

Nikolini saigrači su navijali za novi rekord: Barton otkrio šta je je rekao Jokiću i poslao jasnu poruku svim defanzivcima
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Rekord karijere je izjednačen. Da Majkl Meloun na oko dva minuta pre kraja meča nije odlučio da ga preseli na klupu, verovatno bi novi bio postavljen.

Ovako je Nikola Jokić u pobedi Denvera protiv Jute (128:117) postigao 47 poena, od čega čak 33 u prvom poluvremenu i 22 u prvoj četvrtini, oba spomenuta podatka su mu ujedno i rekordi karijere, nedostajao je samo onaj završni.

Toga su bili svesni i saigrači. Džamal Marej je gađao trenera loptom zbog toga, Vil Barton je priznao da je rekao to srpskom igraču.

– Nekoliko minuta pre kraja sam mu rekao da ide na 50 poena, ali njega izgleda ne zanimaju te stvari – rekao je Barton.

Zatim je poslao jasnu poruku svim defanzivcima u ligi. Posebno pošto je ovoliko poena postigao protiv centra koji je nedavno postao najplaćeniji…

– Kada Nikola postane agresivan ne postoji ništa što neko može da uradi. Niko ne može da ga zaustavi. Čovek nema manu u ofanzivi. Da budem iskren, svako veče se on za sve pita u napadu – jasan je Barton.

Rudi Gober je preuzeo odgovornost na sebe.

– Jokić je rano počeo da pogađa, ušao je u ritam, dao je previše lakih poena u prvom delu. Preuzimam potpunu odgovornost. Tim se oslanja na mene i trebalo je da uradim bolji posao – zaključio je Gober.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike