Sergej i "lacijali" gledali kako se igra tinejdžer Musijala, "makazice" Žirua pocepale "jorgandžije"

23.02.2021

21:56 >> 22:11

0

Dečak rođen 2003. godine postigao prvenac u Ligi šampiona

Sergej i "lacijali" gledali kako se igra tinejdžer Musijala, "makazice" Žirua pocepale "jorgandžije"
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia)

Ovaj Bajern Hansa Flika nije savršen. Dokazao je to i bundesligaški izlet u Frankfurt, gde ih je Ajntraht dobio rezultatom 2:1, propustivši priliku da ih deklasira u prvom poluvremenu. Ipak, ovaj Bajern zna kako se igraju velike utakmice, kako se osvaja Liga šampiona i oni su to na surov način prema domaćem Laciju demonstrirali u Rimu na Olimpijskom stadionu.

Nemci su pobedili sa 1:4 (0:3), golovima Levandovskog u 9, Musijale u 24, Sanea u 42. i autogolom Aćerbija u 47. minutu, dok je za “lacijale” jednom bio precizan Korea u 49. minutu.

U drugom meču osmine finala Lige šampiona Čelsi je savladao Atletiko Madrid u Bukureštu sa 1:0, pogotkom Olivijea Žirua u 71. minutu.

Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Sergej Milinković-Savić i saigrači mogli su izbliza da vide kakva je bavarska mašinerija ako im protivnik ponudi prostora da se razmahnu. Već u 9. minutu Levandovski je pokazao sa kakvim su namerama doputovali “večni grad”, da bi u 24. minutu zasijala nova zvezda evropskog fudbala Džamal Masijal. On već neko vreme sija u Bundesligi, ali je trener Flik procenio da je sazreo trenutak da mladom Englezu, rođenom 2003. godine u Štugartu, poveri komandu nad veznim redom i nije pogrešio.

Masijal je pored gola pružio sjajnu partiju, pokazavši još jednom zašto engleski i nemački savezi već godinama vode bitku o njegove naklonosti. Naime, Masijal je dete iz mešovitog braka Nemice i Engleza nigerijskog porekla. Rođen je u Štugartu, ali se posle sedam godina života u Nemačkoj sa majkom preselio u Englesku. Sa osam godina zaigrao je u Čelsijevoj akademiji da bi se 2019. godine vratio u Nemačku zbog potpisivanja ugovora sa Bajernom. Večeras je možda obezbedio sebi mesto standardnog člana tima evropskog šampiona, što bi moglo da mu bude najlepši poklon za 18. rođendan koji slavi  u petak 26. februara.

Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda)

U Bukureštu je sjajni Žiru ponovo pogodio makazicama za pobedu protiv Atletiko Madrida. U prvi mah se činilo da će fantastični pogodak biti poništen zbog ofsajd pozicije, da bi VAR soba nakon trominutnog gledanja snimka sporne situacije procenila da je gol Franuza regularan.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike