Razilaze se putevi Dušana Tadića i Marka Overmarsa

19.12.2020

15:12

0

Direktor Ajaksa izrazio želju da se oproba na istoj funkciji van Holandije

Razilaze se putevi Dušana Tadića i Marka Overmarsa
Copyright Profimedia

Direktor Ajaksa Mark Overmars mogao bi tokom januara da napusti poziciju u redovima “kopljanika”.  Holandski mediji sve češće spominju tu mogućnost, jer je Overmars, navodno, izrazio želju da se okuša u inostranstvu kao prvi čovek zadužen za transfer politiku nekog kluba.

Pročitajte još

Pretpostavlja se da će Overmars nastaviti sa poslom u jednom od svoja dva kluba u kojima je imao lepe igračke trenutke – Arsenal ili Barselonu.

Spominje se čak da je deo tima jednog predsedničkog kandidata u Barsi i da bi pobeda tog čoveka vratila omalenog Holanđanina na Nou Kamp. Izbori za prvog čoveka katalonskog kluba su 24. januara.

Overmars se istakao u Ajaksu po veoma dobrim transferima otkako je 2012. godine preuzeo posao direktora kluba. Posebno je dobro birao igrače u Evropi, ali je bio i ključan čovek u stvaranju strategije koja je afirmisala igrače iz omladinskog tima, kao i kod angažovanja Dušana Tadića iz Sautemptona za 13.000.000 evra.

Samo ovog leta u klupsku kasu je leglo 100.000.000 evra od prodaje trojice igrača: Zijeha u Čelsi (40 miliona), Van de Bejka u Mančester junajted (39 miliona) i Seržinja Desta u Barselonu (21 milion).

Pretprošlog leta bio je još uspešniji, jer je samo od transfera leglo 218.000.000 (Frenki de Jong u Barselonu, Matijas de Liht u Juventus, Kasper Dolberg u Nicu …). I na privatnom planu Overmars se pokazao kao izuzetan talenat da prepozna prave poslove za investiranje. Na listi magazina “Kvot” aktuelni sportski direktor Ajaksa nalazi se među 500 najbogatijih ljudi u Holandiji.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike