Zbog čega je broj 93 tako važan za novo pojačanje Crvene zvezde?

19.12.2020

14:11 >> 14:30

0

Autor: D. B.

Aksel Bakajoko ima baš neobičnu životnu priču

Zbog čega je broj 93 tako važan za novo pojačanje Crvene zvezde?
Copyright promo/twitter/@baakaye

Ko je Aksel Bakajoko, momak koji bi trebalo i uskoro da bude i zvanično promovisan u novog aduta Crvene zvezde?

Francuz, Parižanin, fudbaler Intera, momak koji je počeo u Red staru, a pekao zanat i u Sošou i Sent Galenu… To su činjenice sa kojima je deo Zvezdaške javnosti uveliko upoznat. Detalje dogovora igrače i platu koju će imati u timu Dejana Stankovića, kao i detalji dogovora Zvezde i Intera oko transfera takođe.

Pročitajte još

Ali o životu ovog mladog igrača ima toliko neispričanih priča do kojih je jako teško doći.
Recimo, ona o njegovom odrastanju. Aksel od malena nema kontakt sa ocem. Odrastao je sa majkom i dva brata i to u delu Pariza poznatom kao “93”, a kome je zvanično ime “Sent Deni”. To je onaj deo Pariza u kome je smešteno najviše doseljenika i koji, prema statističkim podacima ima najveću stopu izvršenih kriminalnih dela. Kažu – najopasniji deo Pariza. Ubedljivo.

Mali Aksel je bio svedok, recimo, velikih nereda koji su počeli u ovom predgrađu 2005. Odrastao je dakle u okruženju koje je bilo sve, samo ne sigurno.

Za mene je bio cilj da postanem fudbaler. To mi je bilo bekstvo – pričao je svojevremeno Bakajoko.

Otkrio ga je Pjerluiđi Kaziragi, čuveni skaut Intera, a ne čuveni napadač. Bilo je to oktobra 2011. godine kada je stigao u Pariz zajedno sa kolegom Paolom Manigetijem. Gledali su fudbalsku utakmicu dva amaterska tima koja su činili klinci iz dva kraja Pariza. Tada su ostali bez daha kada su videli koliko je tada 13-ogodišnji Bakajoko brz. Zapisao je njegovo ime u beležnicu u kojoj su se godinama unazad nalazila brojna imena velikih zvezda i čekao je. U momentu kada je čuo da su Bakajoka zapazili Lion i Pari sen Žermen. Stupio je u kontakt sa Red Starom, za koji je Bakajoko igrao, predočio je nadležnima da ima igrača koga treba da dovedu. A Inter je uvek slušao Kaziragija.

Odlazak iz Francuske je bio težak. Ali, to je bila prilika koju nisam smeo da odbijem. Nisam znao jezik, nisam se snalazio. Kako je vreme prolazilo, tako mi je postajalo sve lakše. Ja sam oduvek mnogo voleo Inter. Još od vremena kada je za njega igrao Ronaldo – pričao je svojevremeno Bakajoko.

Svoje poreklo nikada nije zaboravio. Dokazao je to i kada je debitovao za prvi tim Intera na meču Lige Evrope protiv Sparte. Da igrao je samo deset minuta, ali je to uradio u dresu sa brojem 93. Jasno je svetu pokazao odakle je došao objasnivši svima da je uspeo. Taj broj nosio je i u Sent Galenu.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike