Svi detalji Australijan opena - nagrade, prisustvo publike i zbog čega teniser može da bude izbačen

19.12.2020

09:13 >> 10:03

0

Autor: D. B.

Prvi gren slem u 2021. godini održaće se od 8. do 21. februara

Svi detalji Australijan opena - nagrade, prisustvo publike i zbog čega teniser može da bude izbačen
Copyright

Novak Đoković će u Melburnu juriti devetu titulu, ali i bogatu novčanu nagradu i to pred najvećim brojem navijača na teniskom meču od kada je svetom zavladala pandemija koronavirusa.

Najbolji teniser sveta, ukoliko se ne dogodi nešto potpuno neočekivano pa odustane od Australijan opena, ima priliku da, ukoliko odbrani titulu, inkasira nešto više od 2.7 miliona dolara. Naime, direktor turnira Greg Tili, objavio je da nagradni fond za ovaj turnir ostaje nepromenjen i da će iznosti nešto više od 71.000.000 dolara, s tim što je odlučeno da se poveća nagrada za igrače koji budu ispali u prvom kolu na 100.000 dolara.

Pročitajte još

Druga važna vest vezana za Australijan open je da će on biti prvi gren slem u doba pandemije koronavirusa koji će biti igran pred publikom. Najave iz države Viktorija u kojoj se nalazi Melburn je da će stadioni biti popunjeni do polovine kapaciteta. A da su uporni u ovoj nameri najbolje govori činjenica da su već poznate cene ulaznica, kao i datum početka prodaje (23.decembar).

Potvrđene su i mere i pravila kojima će igrači i njihovi timovi biti podvrgnuti. Više od 1.100 igrača i igračica i njihovih saradnika u Melbrun će smeti da stignu od 15. januara. Naredne dve nedelje moraće da provedu u karantinu. Pre nego što stignu u Australiju moraće da imaju dva negativna testa, a tokom dvonedeljne izolacije biće još pet puta tesitirani. Tokom dana imaće pravo na pet sati treninga, a do

Melburn parka biće prevoženi specijalnim šatl autobusima.

Ukoliko bilo ko prekrši ova pravila uslediće automatska diskvalifikacija i to lice će biti udaljeno iz Australije – naveo je Tili.

Australijan open će se igrati od 8. do 21. februara, a ovo je prvi put u više od 100 godina održavanja turnira da će se održati u drugom mesecu jedne kalendarske godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike