Filip Đuričić želeo da digne ruke od fudbala u Italiji

19.12.2020

14:45 >> 15:46

0

Srpski fudbaler otkrio rimskoj Republici kada mu je došlo sve preko glave

Filip Đuričić želeo da digne ruke od fudbala u Italiji
Copyright MN Press

Nikad nećemo saznati kako bi Srbija izgledala protiv Škotske da je u timu bio Filip Đuričić. Korona je odvojila od reprezentacije jednog od najboljih igrača u pobedi  nad Norveškom, pa se već u najavi finala baraža stvorilo razmišljanje da bez vođe italijanskog Sasuola na Marakani neće biti one igre iz Osla zbog koje se nacija opet zaljubila u “orlove”.

Pročitajte još

Đuričić u intervjuu ta rimsku Republiku priznaje da je pre nekoliko godina razmišljao da prekine sa igranjem, nakon što je u Sampdoriji doživeo razočarenje. Sve je išlo kako ne treba dok se njegov put nije ukrstio sa današnjim trenerom De Zerbijem, tada u timu Beneventa.

– Bio sam u Sampdoriji, a nisam igrao, iako sam stigao na pozajmicu iz Benfike, koja me platila 8.000.000 evra. I to pre ovih današnjih, bolesnih, cena. Kazao sam sebi: „dižem ruke“. Bili su to najteži trenuci moje karijere kad me je Roberto de Zebri pozvao u Benevento. Čak ni ja nisam bio siguran da li želim u klub, koji je maltene u januaru ispao iz Serije A. Da De Zebrija nisam upoznao ne bih sad bio u Sasuolu. Obećao je da će me vratiti u ritam i održao je reč. I sam je igrao „desetku“, razume me bolje od ostalih. Mogao sam i ranije da da igram na ovom nivou, zavisilo je sve od mene, ali sad sam postavio nove zadatke u karijeri – rekao je Đuričić.

Bivši as Herenvena ističe da mu je ostala velika želja neispunjena da zaigra u Ligi šampiona i sa reprezentacijom da plasira na veliko takmičenje. Sledeća prilika je da tzaigra kako zna i povede “orlove” ka plasmanu na Mundijal 2022 u Kataru.

 – Moj cilj je da se vratim u veliki klub, po mogućstvu neki koji će se takmičiti u Ligi šampiona. Osim toga, želim sa reprezentacijom Srbije da se plasiram na neko veliko takmičenja, poput Mundijala ili Evropskog prvenstva.

Iz detinjstva mu je ostala strast da prikuplja dresove.

– Od malena sam gledao Seriju A, jer se to takmičenje prati više od Bundeslige i Premijer lige. Uvek sam imao uzore, ugledao sam se na Kaku, ali i Dejana Stankovića, čiji dres Lacija, dobijen dok sam bio dečak, i dalje čuvam. Čuvam i dres Kolarova – rekao je Đuričić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike