Preporod Srbina u Levanteu: Radoja pretrči 13 kilometara i deli lopte ko rukom

05.01.2021

15:03 >> 15:55

0

Bivši fudbaler Vojvodine igra sve bolje u Primeri, iako je klub razmišljao da ga se reši ove zime

Preporod Srbina u Levanteu: Radoja pretrči 13 kilometara i deli lopte ko rukom
Copyright Profimedia/Pablo Morano/Orange Pictures

Do pre mesec dana srpski internacionalac Nemanja Radonja smatran je za višak u Levanteu. Klub je tražio najbolju formulu kako da ga se otarasi i da što manje manje košta taj raskid, ali onda su došle povrede igrača, COVID -19 slučajevi, pa ponuda komšija iz Valensije i u Levanteu su na Srbina počeli da gledaju drugim očima.

Pročitajte još

Radoja je posle dve utakmice sa Betisom (4:3) i Viljarealom (1:2) pokazao da zaslužuje bolji tretman u klubu i kod trenera Paka Lopeza.

– Sva trojica vezna igrača su pokazala dobru statistiku i fizički i sa loptom, mada je srpski fudbaler bio najbolji. Najbolji u skoro svim aspektima i u napadu i u odbrani – piše lokalni “Levante el merkantil Valensijano”.

Merenja su pokazala da je Radoja pretrčao 13 kilometara, po čemu je bio ispred svih veznih fudbalera na terenu. Uprkos takvoj potrošnji, zadržao je 90 odsto preciznosti kod dodavanja, od kojih su većina išla po vertikali, kako i zahteva Lopez od svojih fudbalera.

Osvojio je usput i osam lopti. Ugovor bivšeg kapitena Vojvodine sa Levanteom važi do 2022. godine, a pretprošlu godinu je izgubio u Selti zbog odbijanja da produži saradnju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike