Prelazni rok za Partizan nije gotov, Stanojević ima tri pika: Klub zna šta mi je potrebno i radi na tome

28.08.2021

16:16 >> 18:59

0

Autor: Adam Štulić

Trener kluba iz Humske govorio na mnoge teme

Prelazni rok za Partizan nije gotov, Stanojević ima tri pika: Klub zna šta mi je potrebno i radi na tome
Copyright Aleksandar Stanojević foto: MN Press

Prvi deo evropskog puta za ovu sezonu uspešno je okončan. Fudbaleri Partizana u četvrtak su izborili plasman u Ligu konferencija, dan kasnije saznali su rivale u grupi i sada moraju brzo da se “prešaltaju” na domaći kolosek.

Crno-beli u nedelju (21 sat, TV Arena sport) na stadionu u Humskoj dočekuju niški Radnički, koji na Topčidersko brdo stiže posle promene trenera, zbog čega će ekipu na stadionu Partizana voditi trener omladinaca “Reala sa Nišave”.

– Uvek je za trenera nezgodno kad je preko puta vas trener koji prvi put vodi ekipu. Ne znamo kako će igrati, da li će nešto promeniti, ali znamo dosta o Radničkom, sa te strane ne mogu da nas iznenade. Projektovani su za vrh tabele, nisu ih pratili rezultati, odgledali smo sve utakmice iz ove sezone, samo da vidimo kako će oni da izađu – kazao je na konferenciji uoči meča Stanojević i dodao:

Aleksandar Stanojević. MN Press

–  Jasno je sve. Posle evropske utakmice, igramo u prvenstvu. Naš cilj je da ostanemo konkurentni za titulu. Ne možeš da obećaš ništa, ali možeš da budeš što duže konkurentan. Nemamo pravo na kiks, tako se ponašamo. Želimo da napravimo koncepciju da izvučemo maksimum iz svakog igrača. Svaka je važna, izjednačavam Evropu i Superligu – istakao je strateg Partizana, dodavši da bi bilo neozbiljno ako se ekipa emotivno ispraznila posle pobede protiv Santa Klare.

– Dogovorali smo se da nema grupnog slavlja, plan je bio trening, ali bi bilo neozbiljno da se emotivno isprazne na početku sezone. Onda smo neprofesionalni, ako bismo tako razmišljali. Danas dižemo intenzitet treninga i sutra takođe. Nadam se da nisu slavili individualno.

Iako je žreb za premijerno izdanje Lige konferencija bio povoljan po crno-bele, Stanojević je naglasio da njegova ekipa nema prava da preti.

Aleksandar Stanojević, Nemanja Jović/MN Press

– Uvek je nezahvalno reći da si zadovoljan, ali ako poredimo kvalifikacije, koje su bile teške, da ne kažem teže. Kad krenem da analiziram individualno svaku ekipu o svakoj mogu da kažem dosta. Oprezni smo, razna iskustva su bila sa ekipama sa Kipra. Koliko smo težak žreb imali tokom kvalifikacija, bolje je sad nešto što je moglo da bude.

Osvrnuo se trener “valjka” još jednom na rivale u kvalifikacijama, Soči i Santa Klaru.

– To su izuzetne ekipe. Malo sam gledao Genta, Floru i Anortozis, Flora ima 11 reprezentativaca. Ispala je od Omonije na penale… Soči i Santa Klara dolaze iz jake lige, ne možete da poredite, ali je lakša grupa nego što su bile kvalifikacije, a može da se desi da ne prođemo grupu. Nemamo prava da pretimo.

Raspoloženje u Humskoj posle uspešnog početka evropskog puta kvari povreda Sejdube Sume.

Sejduba Suma foto: MN Press

– Nije dobra situacija, ima rupturu, 11 milimetara, i skoro sam pričao da Daču Pantića pa se brže oporavio, a Sumu nećemo imati neko vreme.

Ukoliko u nedelju savlada Nišlije, Stanojević je proslaviti 100. pobedu na klupi Partizana.

– Drago mi je. Stotu ako pobedite, ali ako 101. izgubite, onda ovo prethodno ne važi. Nisam razmišljao u tom pravcu. Jer smo koncentrisani na svaki sledeći korak, a ne šta je bilo pre ili posle.

Nalgasio je strateg “valjka” da je ubeđen da će njegova ekipa biti na nivou potrebnom za reputaciju Partizana.

– Mislim da smo karakteran tim. Može da se desi da ne pobedimo, ali ako vidite da je pristup kako treba, ako je energija kao dosad, ako napadamo onda nema problema. Najzadovoljniji sam kakraterom, energijom odlučnošću da uradimo nešto, taktičkom disciplinom i timskom igrom, shvatili smo da smo kolektiv, da pojedinci ne mogu da budu ispred njega. Razni igrači su rešavali, svi smo bili kao jedan. Plus, pozitvna energija da nas navijači guraju.

Radost fudbalera Partizana foto: MN Press

Deluje da su su crno-beli od početka sezone unapredili igru iz prekida.

– Radimo dosta i obraćemo pažnju na defanzivno i ofanzivno, bili su i različiti strelci, jedan je namestio Natho, Jojić za tri, sve smo radili. Zato vodimo računa koji bek igra kad je Šćekić u timu, sa kojim ga uparujemo sa nekim iz ofanzivne linije, mi koji se bavimo strukom tako možete da izgubite utakmicu, mi smo tako izgubili derbi na “Marakani” – kazao je Stanojević i pohvalio izdanja Miloša Jojića.

– Nedostajao je. On radi celu utakmicu, uvek je u top dva ili tri trkača na utakmici u najjačem intenzitet, igra jednostavno, pojavi se u protivničkih 16, daje asistencije izvodi prekide, prihvati dobro i kad ne ide. On je uz Lazara Markovića najviše napredovao. Dao je gol protv Sočija tako što se pojavio kao zadnji vezni.

Ono što navijače u ovom periodu svakako najviše zanima, jeste da li će do kraja prelaznog roka biti pojačanja.

Pročitajte još

– Sve je moguće. Razgovarili ste sa Ilievim, to je to. Rekao sam još na pripremama šta želimo. Ja sam za to da ne dovodimo igrača ako nismo sto odsto sigurni. Hoćemo, ali ne po svaku cenu. Imao sam tri pika, koja su mi se svidela. Klub zna šta mi je potrebno, radi na tome, da li će neko doći – videćemo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike