Gde su, šta rade fudbaleri Partizana koji su pre više od 20 godina razbili estonsku Floru Talin (FOTO)

27.08.2021

09:17 >> 17:43

0

Neverovatan broj trenera izašao je iz tima koji je 1999. godine vodio Miodrag Ješić

Gde su, šta rade fudbaleri Partizana koji su pre više od 20 godina razbili estonsku Floru Talin (FOTO)
Copyright Igor Duljaj, Mateja Kežman, Saša Ilić, Aleksandar Stanojević protiv Flore Talin 1999. godine/MN Press

Pre 22 godine Partizan je prvi put igrao protiv estonske Flore iz Talina, u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Pogled na sastav crno-belih koji je ostvario dve pobede – 6:0 i 4:1, pokazuje koliko je prošlost bliska sadašnjosti i verovatno budućnosti kluba iz Humske ulice.

Za Partizan su na toj utakmici koju je vodio trener Miodrag Ješić igrali aktuelni šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević, njegov pomoćnik Igor Duljaj, dok je sportski direktor Ivica Iliev kao 19-godišnjak sedeo na klupi za rezerve.

Ivica Iliev/MN Press

Interesantno je da su svi akteri utakmice protiv Flore i danas aktivni u fudbalu. Golmani Radiša Ilić i Đorđe Pantić rade sa golmanima, Vuk Rašović radi u Sudijskoj Arabiji, a Mladen Krstajić vodi brigu o rezultatima TSC iz Bačke Topole.

Milan Stojanoski se opredelio za rad sa kadetima Teleoptika, dok Vladimir Ivić posle raskida sa Votfordom čeka novi trenerski izazov. Od ostalih startera Saša Ilić i Milorad Peković zajedno su odnedavno na klupi Čukaričkog, a menadžeri su Goran Trobok i Mateja Kežman. Đorđe Tomić je dugo bio alfa i omega Srema iz Jakova, dok u slučaju levog beka Nenada Miškovića “google” nije bio od neke pomoći.

Vladimir Ivić na meču protiv Flore/MN Press

Na klupi za rezervne igrače bili su Branko Savić, koji je trener u Borcu iz Šajkaša, kao i Aleksandar Vuković, bivši šef stručnog štaba varšavske Legije. centarfor Goran Obradović živi u Švajcarskoj i tamo radi kao fudbalski agent.

Zanimljivo je da se na prvoj utakmici u Beogradu Stanojević povredio u 21. minutu i da je umesto njega na teren istrčao aktuelni pomoćnik Duljaj.

Crno-beli su te godine posle Flore prošli dosta ubedljivo Rijeku (3:1, 0:3), ali su u završnoj rundi poraženi u dva meča od Spartaka – 2:0 u Moskvi i 1:3 u Beogradu.  Žreb za Kup UEFA nije bio naklonjen Partizanu.

Milorad Peković/MN Press

Već u prvom kolu morao je da igra protiv Lidsa, koji je zbog tadašnje političke situacije i loših odnosa SR Jugoslavije sa Ujedinjenim kraljevstvom zbog NATO agresije, zatražio i dobio da Partizan bude domaćin na neutralnom terenu. U Herenvenu su crno-beli poraženi sa 3:1, da bi u revanšu na Eland roudu izgubili sa 1:0.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike