Partizane, bravo, bravo! Crno-bela jesen u Evropi velika je stvar i za srpski fudbal!

26.08.2021

20:57 >> 21:32

0

Autor: Adam Štulić

Izabranici Aleksandra Stanojevića igraće u premijernom izdanju Lige konferencija

Partizane, bravo, bravo! Crno-bela jesen u Evropi velika je stvar i za srpski fudbal!
Copyright Radost fudbalera Partizana foto: MN Press

Partizan će igrati u grupnoj fazi premijernog izdanja Lige konferencija! Crno-beli su u revanš meču plej-ofa novoformiranog UEFA takmičenja, na stadionu u Humskoj, savladali Santa Klaru 2:0, nadoknadivši tako minus iz prvog meča u kojem su poraženi 2:1.

Večeras je na Topčiderskom brdu bilo potpuno jasno da je srpski vicešampion u prvom poluvremenu dvomeča precenio Portugalce, koji u Beogradu nijednog trenutka nisu pokazali da su sposobni da ugroze prolaz Stanojevićevih izabranika u grupnu fazu takmičenja.

Od prvog minuta bilo je očigledno da će se Partizan pitati za sve. Krenuli su crno-beli ofanzivno na gol rivala i već u trećem minutu mu zatresli mrežu, ali je gol Jovića poništen zbog toga što se mladi ofanzivac aktivirao iz ofsajd pozicije.

Ipak, nastavio je “valjak” da “melje” rivala, čija se defanziva povijala sve dok, sredinom prvog poluvremena, nije pukla. Lazar Marković je u 25. minutu uputio dodavanje u prazan prostor ka Sumi, a iako lopta nije bila idealna, omaleni  vezista se sjajno zagradio i izborio za penal, koji je u gol, rutinski, pretvorio Rikardo Gomeš.

Slavlje na tribinama Partizanvog stadiona još nije ni utihnulo, a na semaforu je već stajalo 2:0. Samo dva minuta kasnije, posle centaršuta Jojića iz kornera sa leve strane i očajne procene golmana gostiju, koji je “zaplivao” u prazno, Saničanin se u petercu poklonio i postigao svoj prenac u crno-belom dresu, vredan, ispostaviće se na kraju, konačne pobede beogradskog tima.

Od tog momenta sve je išlo na vodenicu Partizana, čiji je gol samo jednom bio ozbiljno ugrožen, kada je, u 35. minutu Linkoln sjajno izveo slobodan udarac sa preko 20 metara, a još boljom intervencijom Popović spasao siguran pogodak.

Santa Klara večeras nije bila tim sposoban da ozbiljnije namuči crno-bele, koji su u drugom poluvremenu zatvorili sve prilaze golu i na autoritativan način održavali rezultat, koji se nije promenio ni posle isteka osmog minuta nadoknade vremena.

Ovaj trijumf Partizana mogao bi da ima veliki uticaj i na srpski fudbal, pošto je san o dva domaća kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona sada bliži nego ikada da postane java.

BLOG UŽIVO:

90. MINUT – Utakmica je produžena za osam minuta! KRAJ!!!!! Partizan je u Ligi konferencija.

85. MINUT – Ščekić je na terenu umesto Miloša Jojića.

80. MINUT – Najbolja prilka za Partizan u drugom poluvremenu. Rikardo je proigrao Holendera u prazan prostor, mađarski reprezentativac je ušao po desnoj strani, iskosa sa šest, sedam metara šutirao je u bliži ugao, ali je Pereira Ramos uspeo da odbrani.

74. MINUT – Menja i Stanojević. Jovića i Lazara Markovića zamenili su Danilo Pantić i Holender.

Saša Zdjelar foto: MN Press

66. MINUT – Dvostruka promena kod gostiju. Karvalja i Alana zamenili su Rui Košta i Rikardinjo.

59. MINUT – Prva prava prilika u nastavku meča. Jojić je izveo korner sa desne strane, Saničanin je ponovo bio najviši u skoku, šutirao je glavom, ali je lopta otišla malo preko prečke. Odmah potom gosti prave prvu promenu, Križan je zamenio Buldinija.

55. MINUT – Ništa se u prvih desetak minuta drugog poluvremena nije dogodilo na stadionu u Hmskoj. Crno-beli potpuno kontrolišu dešavanja na terenu, fudbaleri portugalskog kluba uopšte nisu opasni po gol Popovića.

Nemanja Jović foto: MN Press

46. MINUT – Počelo je drugo poluvreme. Osim prinudne izmene Sume sredinom prvog dela igre, treneri na pauzi nisu menjali ništa u odnosu na sastave sa početka meča.

45. MINUT – Posle dva minuta nadoknade vremena, završeno je prvo poluvreme u Humskoj. Partizan protiv Santa Klare vodi 2:0 i ima rezultat koji ga vodi u grupnu fazu Lige konferencija.

41. MINUT – Prvi žuti karton na meču dobio je Miloš Jojić.

Miloš Jojić foto: MN Press

35. MINUT – Popović spašava Partizan. Linkoln je izveo sjajno slobodan udarac sa preko 20 metara, lopta je išla pod prečku, ali j mladi golman crno-belih paradom uspeo da je izbije u korner posle kojeg nije bilo opasnosti po crno-bele.

28. MINUT – Suma je morao da bude zamenjen. Vezista Partizana se povredio prilikom starta nad njim kada je dosuđen penal za crno-bele. Umesto njega na terenu je Natho.

27. MINUT – GOOOOOOL! Partizan ima rezultat koji ga vodi u grupu Lige Evrope, posle gola Siniše Saničanina. Jojić je izveo korner sa leve strane, golman gostiju je očajno procenio let lopte i “zaplivao” u prazno, pa iskusnom defanzivcu nije bilo teško da postigne svoj prvenac u crno-belom dresu.

25. MINUT – GOOOOOL! Partizan vodi golom Rikarda iz penala. Prethodno se Suma sjajno izborio za najstrožu kaznu. Uprkos ne baš sjajnom proigravanju u prazan prostor od Lazara Markovića, omaleni vezista se maestralno snašao, izborio se za poziciju ispred defanzivca gostiju, koji ga je oborio, pa sa engleskog sudiju nije bilo dileme.

14. MINUT – Napadaju crno-beli konstantno, ali bez konkretne završnice. U 14. minutu je pokušao Lazar Marković sa 16. metara, ali je šutirao pored gola.

VATROMET U HUMSKOJ

U trenutku kada je lopta prvi put krenula sa centra, navijači Partizna su vatrometom poželeli svojim mezimcima sreću u večerašnjem meču.

foto: 24sedam/D. P.

foto: 24sedam/G. F.

3. MINUT – PONIŠTEN GOL! Crno-beli su odmah brzo zatresli mrežu gostiju, ali je pogodak Jovića poništen zbog ofsajda. Prethodno je Suma soloprodorom ušao u kazneni prostor i šutirao, golman gostiju je uspeo da odbrani, ali ne i da uhvati loptu, koju je mladi ofanzivac prosledio u mrežu, ali se aktivirao iz nedozvoljene pozicije.

1. MINUT – Počeo je meč u Humskoj, fudbaleri Partizana večeras igraju u kompletno crnoj opremi i u prvom poluvremenu napadaće ka golu ispod severne tribine.

Tribine stadiona Partizana pred meč sa Santa Klarom foto: 24sedam/D. P.

SASTAVI:

PARTIZAN: Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović, Jojić, Zdjelar, Suma, Marković, Jović, Rikardo.

SANTA KLARA: Pereira Ramos, Alfonso, Vilanueva, Mansur, Marita, Karvaljo, Linkoln – Patrik, Alano, Buldini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike