Poznati svi detalji: Kada Đoković stiže u Australiju, kakva pravila ga čekaju i kada će na teren

02.12.2020

09:59 >> 11:37

0

Autor: D. B.

Australijan open će definitivno biti održan

Poznati svi detalji: Kada Đoković stiže u Australiju, kakva pravila ga čekaju i kada će na teren
Copyright Profimedia

Konačno, sada je sve poznato. Australijan open će se igrati i Novak Đoković će braniti titulu. Ali to neće raditi tokom januara, već u – februaru.

Prvi grend slem u 2021. godini počinje 8. februara umesto 18. januara, kako je bilo planirano. Igrače je o toj promeni obavestio direketor turnira Kreg Tili, koji je teniserima poslao pisma u kojima se navodi:

– Bilo je potrebno malo vremena, ali odlične vesti su to što će se Australijan open igrati. Počeće 8. febraura – navodi se u poruci Tilija.

Pročitajte još: Kako će se Đoković pripremati za Australijan open

Ovakva odluka znači da će Novak Đoković i jedan trener moći da doputuju u Melburn u periodu između 15. i 17. januara. Potom će uslediti obavezni dvonedeljni karantin. Tokom izolacije, Đokoviću, kao i svim takmičarima, biće dozvoljeno da treniraju. Imaće mogućnost da napuste hotele koji su određeni za njihov smeštaj na pet sati dnevno. Svakodnevno će biti obavljani i testovi na kovid 19.

Što se tiče ostalih turnira u Australiji, i dalje nije poznato da li će se oni igrati, ali je gotovo izvesno da od toga nema ništa. Ono što je već sada izvesno je da će pomeranje Australijan opena uticati na turnire koji se obično održavaju tokom februara, kao što su turniri u Roterdamu, Dubaiju i Dohi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike