Poruka Luke Ilića za Filipa Stevanovića: Dobro došao u Mančester siti, najbolji klub na svetu!

01.11.2020

06:23 >> 14:56

0

Fudbaler građana na pozajmici u holandskom Tventeu veruje da bi jednog dana kvartet Srba mogao da zaigra na Etihadu

Poruka Luke Ilića za Filipa Stevanovića: Dobro došao u Mančester siti, najbolji klub na svetu!
Copyright MN Press

Teoretski gledano, srpski navijači bi mogli jednog dana u skorijoj budućnosti da vide Mančester siti sa četvoricom “orlova” među prvih 11.

Da li će se tako nešto ostvariti zavisi pre svega od toga kada će Filip Stevanović iz Partizana, pa i njegova prethodnica na “Etihadu” Luka i Ivan Ilić i Slobodan Tedić ubediti Pepa Gvardiolu da zaslužuju njegovo poverenje posle pozajmica u Holandiji i Italiji.

Pročitajte još: Sa zadovoljstvom Partizan javlja: Filip Stevanović u Mančester sitiju!

Novo pojačanje holandskog Tventea Luka Ilić kaže za 24sedam da ne bi valjalo kada ne bi verovao u takvu mogućnost:

To bi sigurno bio prvi znak da sa mnom nešto nije u redu ako ne bih verovao. Naravno da znam koliko je teško da postaneš igrač jednog od najboljih timova današnjice, ali mislim da najviše zavisi od mene, mog rada i napredovanja – kaže stariji od braće Ilić, koji je zajedno sa bratom Ivanom 2017. godine prešao iz Crvene zvezde u Mančester siti.

Kako su prošli dani u izolaciji u Holandiji?

MN Press

Trajala je sedam dana. Živeo sam u apartmanu hotela na 11. spratu, a na 12. sam imao pravo korišćenje teretane. Svakog dana sam od kondicionog trenera preko poruke dobijao dnevne instrukcije o tome šta treba da radim, tako da sam dva puta dnevno trenirao tokom tog “karantina”.

Niste imali kontakte sa ljudima?

-Ne, pošto sam došao iz Srbije, a holandski propisi su takvi, morao sam to malo dnevne komunikacije da završavam na distanci od dva metra i sa maskom na licu. Takav je dogovor napravljen i možda na prvu izgleda nekome strašno, ali stvarno mi nije predstavljao problem da izguram tih sedam dana. Gledao sam utakmice. čitao, nije bilo dosadno. Sada je sve to gotovo, počeo sam sa treninzima.

Znate li da je trener Ron Jans negodovao u medijima što morate tako dugo u izolaciju?

– Upoznali smo pre treninga. Došao je u moj hotel i pričao sa mnom sat vremena. Najmanje o fudbalu, više o životu. Posle treninga je zanimalo moje mišljenje, a ja sam mu iskreno rekao da mi je baš prijao rad sa ekipom i da sam se zaželeo treninga sa grupom – tvrdi Ilić koji je u subotu uveče postigao i gol za svoj klub u ubedljivoj pobedi nad Cvoleom 5:1 i to neposredno pošto je ušao u igru.

Profimedia

Da li se još priča o Dušanu Tadiću u Tventeu?

– Eto, to malo što sam bio u prilici da pričam sa ljudima iz kluba, mogao sam da vidim da je Tadić i dalje legenda Tventea zbog osvojene titule. Realnost je da smo sada rivali s njim, a i meni je bio prva asocijacija na Tvente, jer još se sećam kako sam ga kao klinac gledao u prenosima holandskog prvenstva.

Pročitajte još: Višegodišnja robija za “Roleks bandu”: Želeli da pljačkaju Tadića, prebili ćerku najveće holandske legende

Kakva vam je komunikacija sa Mančester sitijem i da li ste upoznali Pepa Gvardiolu?

Na svaka dva dana imam razgovore sa čovekom iz kluba koji je zadužen za nas igrače na pozajmicama. Pepa Gvardiolu sam upoznao prošle sezone dok sam bio povređen, pa sam otprilike mesec dana radio oporavak u Mančesteru. Tada smo razgovarali i shvatio sam da je o svemu obavešten. Odmah je znao da sam povređen i kakav je moj problem, nisam morao ništa da mu objašnjavam.

Šta biste rekli Filipu Stevanoviću o Mančester sitiju?

Rekao bih mu da dolazi u savršeno organizovani klub i da će to i sam vrlo brzo shvatiti. Gleda se sve i programirano je do najsitnijeg detalja. Ne preterujem, Siti je stvarno jedan od najboljih klubova na svetu.

Kako gledate na mogućnost da četiri člana mlade reprezentacije Srbije zaigraju kod Gvardiole u ekipi?

Nadam se da će se to ostvariti. Ako je Mančester siti napravio takvu procenu da su mu potrebna četiri Srbina, treba im verovati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike