Poljaci razrezali kaznu Srbinu za grubost

10.02.2021

16:41 >> 16:43

0

Crnomarković dobro prošao za lom noge protivničkom igraču

Poljaci razrezali kaznu Srbinu za grubost
Copyright printskrin/kanal+

Disciplinski organi poljske lige odredile su kaznu srpskom fudbaleru Đorđu Crnomarkoviću za start na utakmici njegovog Zaglebja i Visle Plock. Naš fudbaler je za svoj prekršaj dobio žuti karton, ali su naknadni snimci sa utakmice kao i težina povrede igrača Pjotra Pirdola primorale “disciplince” na novu reakciju.

Crnomarković će za svoj faul, koji je Pirdolu doneo lom fibule desne potkolenice i pauzu od najmanje dva meseca, dobio tri utakmice neigranja i novčanu kaznu od 30.000 zlota, što je nešto manje od 7.500 evra. Pomoćni trener Ivan Vrabec, koji je sa klupe zatražio od Crnomarkovića da napravi prekrašj za žuti karton suspendovan je sa jedne utakmice i kaznom od 3.750 evra. Klub Zaglebje će morati da plati 12.500 evra.

Crnomarković je delovao po upustvima sa klupe, budući da je već imao tri žuta kartona iz prolećnog dela sezone i sa četvrtom opomenom morao bi da odradi jedan meč suspenzije. Kako je taj meč bio baš protiv njegovog kluba Leha iz Poznanja, iz kojeg je došao na pozajmicu u Zaglebje pa zbog sporazuma dva kluba prilikom transfera svakako nije mogao da igra, otuda je slovački stručnjak Vrabec tražio od svog fudbalera da “zaradi” karton. Međutim, Srbin je izabrao najbrutalniji način.

Pročitajte još

Pre starta nad nesrećnim Pirdolom bilo je još dve situacije u kojima je grubo faulirao rivale, ali za to mu nije bio pokazan karton. Tek iz trećeg pokušaja sudija je reagovao onako kako su to u Zaglebju želeli, ali kamera tokom prenosa utakmice zabeležila je trenutak kada Vrabec “naređuje” Crnomarkoviću karton i tako se pokrenula lavina u poljskim medijima i na društvenim mrežama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike