Pilić za 24sedam: Ne brinem što je Novak pokazao dva lica, Rafu u Parizu neće stići 5000 godina!

08.06.2021

09:42 >> 14:47

0

Autor: Milan Nastić

Iskusni stručnjak ima poverenje u prvog igrača sveta na Rolan Garosu

Pilić za 24sedam: Ne brinem što je Novak pokazao dva lica, Rafu u Parizu neće stići 5000 godina!
Copyright Profimedia/MN Press

Novak Đoković je u pobedi nad Italijanom Lorencom Muzetijom ponovo pokazao mentalnu snagu. Uspeo je da peti put u karijeri anulira dva seta minusa i plasira se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Tim povodom, ali i o tome šta možemo da očekujemo od prvog reketa sveta u samoj završnici ovog prestižnog turnira, 24sedam je razgovarao sa Nikolom Pilićem, bivšim trenerom srpskog igrača.

Pročitajte još

– Novak je prva dva seta igrao u četvrtoj brzini, a onda je ubacio u šestu i tako pokazao kada igra najbolji tenis da teško može neko da mu parira. Jednostavno, nije uhvatio dobar ritam na startu, ali onda je shvatio da mora da igra mnogo bolje ako želi da pobedi. Imao je sreće da je igrao protiv mladog tenisera, koji nema velikog iskustva što se tiče takvih mečeva. I gotovo sam siguran da mu se tako nešto neće dogoditi u završnici Rolan Garosa – kazao je Pilić za 24sedam.

Iskusnog trenera ne brinu dva različita lica Novaka Đokovića u meču sa Lorencom Muzetijem.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler)

 

– Moramo da budemo svesni da je ovo iscrpljujući turnir i da su ovakvi mečevi normalna stvar. Pogotovo za Novaka, on mora da odigra takav jedan duel, i verujem da će u nastavku Rolan Garosa dizati formu i da će dogurati do samog kraja. Posle ovakvog trijumfa, dobijaš na samopouzdanju, to mnogo znači za njega. Sada slede najvažniji okršaji, prvo Bertini, nadamo se da će pobediti i drugog Italijana zaredom, a onda verovatno i finale pre finala sa Nadalom, teniserom koji dominira na ovoj podlozi već deceniju i više.

Pročitajte još

Nikola Pilić o šansama Novaka Đokovića o eventualnom meču sa Nadalom u polufinalnu grend slema u Parizu.

– Ljudi, u narednih 5.000 godina, niko neće dostići Rafu na Rolan Garosu. To je prosto neverovatno, ali i pored toga verujem u Novaka da može da skine sa trona neprikosnovenog Španaca. Ponavljam, ako Đoković igra u šestoj brzini, ni Nadal mu ne može ništa. To je tako. Priča o tome da je bolje što će sa njim da igra u polufinalnu nego u finalu, za mene je smešno. Kakva je razlika između petka kad se igra polufinale i nedelja kada je finale. Za mene je to sve bla, bla….To je samo razlika u dva dana, i ništa više. Vidim, svi se prave pametni i pričaju o tome, a meni je ta tema više nego smešna.

Hrvatski trener osvrnuo se i na njihov poslednji meč u finalu Rima kada je Španac bio uspešniji od prvog reketa sveta.

– To su totalno drugačije okolnosti. Novak je izgubio u tri seta, jer je bio umoran, jer je polufinale i finale igrao takoreći u jednom danu. To je previše i stvarno ne mogu da verujem da organizatori turnira nisu mogli da nađu neko kompromisno rešenje. Što se tiče cele sezone na šljaci, Novak je polako dizao formu, i verujem da može da sruši “kralja” šljake, ako bude igrao svoj najbolji tenis – zaključio je Pilić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike