Đoković otkrio šta je radio tokom pauze koja je promenila meč: Iskoristio sam je za mentalni reset

07.06.2021

18:46 >> 19:00

0

Autor: N. St.

Novak pričao posle meča sa Musetijem

Đoković otkrio šta je radio tokom pauze koja je promenila meč: Iskoristio sam je za mentalni reset
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Stara srpska poslovica kaže da se na muci poznaju junaci. Novak Đoković je u praksi dokazao da je to istina. Suočavao se sa eliminacijom, bio je na set do ispadanja sa Rolan Garosa, ali je uspeo da se vrati, da preokrene i prođe dalje u meču protiv Lorenca Musetija (Italija).

Na terenu nije bilo standardnog intervjua, ali je srpski igrač pričao na konferenciji za medije.

Bio sam nervozniji na startu meča nego kada sam gubio sa 2:0. Najviše zbog tenzije, nisam išao kroz svoje udarce kako bi trebalo, uz to je on igrao dobro u bitnim momentima – počeo je Đoković.

Stvari su se promenile u trećem setu. U pauzi između drugog i trećeg seta je Novak otišao u svlačionicu i posle toga su stvari bile mnogo bolje.

Kada sam se vratio bio sam drugačiji igrač, smanjio sam broj grešaka, igrao sam sa više samopouzdanja, prolazio kroz udarce, udarao lopticu onako kako sam želeo i kako bi trebalo. Na kraju trećeg i početkom četvrtog seta sam vidoe da se muči i tada sam ga dodatno pritisnuo.

Medije je zanimalo i šta je tačno radio u toj pauzi.

Ako baš morate da znate presvlačio sam se, nisam koristio toalet. Iskoristio sam to da se mentalno resetujem, imao sam ranije takva iskustava.

Pohvalio je mladog italijanskog igrača koji je u petom setu predao meč pri rezultatu 4:0 za Novaka.

Tokom dva seta je bio bolji. Rekao sam i ranije da volim da igram sa mlađim igračima, osećam da sam psihološki spremniji i da mogu da ih izmorim. Nažalost za njega, delovalo je da se muči. Imao sam i ja slične probleme na početku karijere i nekoliko predaja na grend slemovima i to nije lepa stvar. Ipak, Museti je igrao pet setova sa Čeknatom, sada je igrao na velikom terenu, emocije su bile tu, pritisak i sve. On je igrač koji ima kvalitet da bude u vrhu na svim podlogama, ne samo na šljaci.

Za plasman u polufinale igraće protiv Matea Beretinija (Italija).

Kada je u formi Beretini ima dva velika oružja – servis i forhend. To su mu veoma snažni udarci. Bio je među najboljih 10 u prethodnim godinama. Ovo je četvrtfinale i morate da budete na najvišem nivou da biste pobedili.

On je u osmini finala bio slobodan, pošto se Rodžer Federer povukao sa pariskog grend slema.

Malo me je to iznenadilo, ali samo on zna kako se oseća. Šteta je za Rolan Garos, ipak je to Rodžer. Verujem da su svi želli da ga gledaju bar na još jednom meču. Ima pravo da donese takvu odluku, posebno ako se ne oseća dobro u fizičkom smislu – završio je Đoković.

Pročitatje još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike