Šampion se nikada ne otpisuje: Lekcija maestralnog Đokovića, povratak od 0:2 i bruka Italijana!

07.06.2021

14:59 >> 19:00

0

Novak posle dva seta zaostatka došao do trijumfa

Šampion se nikada ne otpisuje: Lekcija maestralnog Đokovića, povratak od 0:2 i bruka Italijana!
Copyright Profimedia

Ne kaže se bez razloga da nikad ne treba otpisivati srce šampiona! Da je ta izreka tačna potvrđeno je na Rolan Garosu.

Novak Đoković je peti put u karijeri nadoknadio dva seta zaostatka i savladao Lorenca Musetija (Italija) koji je predao meč kada je gubio u petom setu – 6:7 (7:9), 6:7 (2:7), 6:1, 6:0, 4:0.

Srpski as je tako izborio plasman u četvrtfinale takmičenja u Parizu gde ga čeka Mateo Beretini (Italija) koji je imao vremena da odmori pošto se Rodžer Federer (Švajcarska) povukao sa takmičenja.

Odlično je Đoković započeo set, već u četvrtom gemu je napravio brejk i delovalo je da drži stvari u svojim rukama (1:3). Nije tako mislio njegov protivnik. Museti je odmah uzvratio udarac, da bi potom i jedan i drugi sačuvali svoje servis gemove što je značilo da će se igrati taj-brejk. I tamo je Novak bolje počeo (2:0, 4:1), ali je Lorenco bio taj koji se radovao i stigao do vođstva u setovima (7:9).

Loše je drugi set krenuo za srpskog igrača, mučio se da pronađe prave udarce, dosta je grešio, Museti je sve to kažnjavao i stigao do brejka (1:3). Đoković je odmah uzvratio i vratio se u set (3:3). Bilo je vidljivo da srpski igrač nije na onom najvišem nivou, tražio je pravi ritam. Šansi i uzbuđenja je bilo, ali ne i brejkova, pa je usledio novi taj-brejk. Perfektno ga je započeo Lorenco, poveo je ekspresno sa 4:0, a treći poen je obeležio taj-brejk. Đoković je očekivao da je dobio poen, čekao je sudiju da uzvikne aut, to se nije dogodilo i praktično je poklonio poen rivalu, a to je bio zaostatak iz kog nije mogao da se vrati (2:7).

U pauzi između dva seta je Novak tražio pauzu za toalet. Predah od nekoliko minuta mu je izgleda pomogao. Vratio se na teren sa drugačijim načinom igre, bio je agresivniji, pogađao je kada je trebalo, Museti je počeo da greši i sve to je donelo smanjenje zaostatka (6:1).

Spektakularnu igru je Novak nastavio u četvrtom setu. U prva četiri poena nije dao Lorencu nijedan poen. Za manje od 10 minuta je došao do 4:0! Prve poene je Museti osvojio tek u petom gemu. Srbin je bez mnogo problema došao do izjednačenja u setovima sa ukupno četiri izgbuljena poena (6:0).

Baš kao i Novak, Lorenco je tražio pauzu pred peti set. Po povratku na teren je viđen najlepši poen na meču. Đoković je iz ležećeg položaja uspeo da vrati lopticu i da osvoji poen. Tom prilikom je raskrvario kažiprst desne ruke, pa je morala da mu se ukaže lekarska pomoć.

Nije to mnogo uticalo na srpskog igrača. Jeste imao bolnu grimasu prilikom pojedinih udaraca, ali nije dozvolio da se to primeti u rezultatu. Kada je poveo sa 4:0 Italijan se odlučio za pomalo nesporski potez i nešto što se ne radi. Predao je meč iako je mogao da ostane na terenu još dva gema i da na fer i korektan način završi duel…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike