Piksi selektor? Predsednik FSS ima jasan stav

17.12.2020

10:20

0

Autor: D. B.

Kako je Slaviša Kokeza reagovao na priče da će Stojković biti glavnokomandujući u taboru orlova

Piksi selektor? Predsednik FSS ima jasan stav
Copyright MN Press

Mesto selektora fudbalske reprezentacije Srbije je upražnjeno smenom Ljubiše Tumbakovića.

A ako postoji konsenzus fudbalske javnosti ko bi bio idelan čovek za klupu “orlova” onda je to Dragan Stojković Piksi. Jedan od najvećih fudbalera koje je Srbija imala. Čini se i da Stojković ima želju da bude na čelu tima, a kako sam tvrdi sa njim bi se Srbija kvalifikovala za Mondijal 2022. godine.

Znam da bih nas odeveo u Katar. Izuzetno sam motivisan da posle propuštene šanse za plasman na EP budem taj koji će vratiti državni tim na mapu. Izvukao bih iz igrača maksimum. Ima istine da me FSS želi godinama unazad. Ranije smo imali selektore i bilo kakva izjava sa moje strane ne bi bila kolegijalna. Znam da postoji želja, pozivi… – objasnio je Stojković tokom gostovanja na TV K1.

Pročitajte još

A da bi Piksi i zvanično seo na klupu “orlova” postoji i jedan njegov uslov.

Morate svi da me želite. Da se oseti podrška, želja, volja. Videćemo. Osećam podršku od ljudi koji su tu, ali trebalo bi i još neke stvari da se poklope – rekao je Stojković.

Uskoro je stigla i reakcija iz FSS. Vladimir Matijašević, sportski direktor Saveza, je objasnio da su svi spremni da “dignu obe ruke da Piksi postane selektor”, a iz izjave predsednika FSS Slaviše Kokeze jasno je da u srpskoj kući fudbala čine sve da bi angažovali Stojkovića.

Radi se o velikom imenu i velikom autoritetu za igrače – diplomatski je rekao Kokeza za “Sportski žurnal”.

Vreme otkucava, prioriteti su, očigledno postavljeni, a posle sednice IO FSS na kojoj je ozvaničen rastanak sa Tumbakovićem jasno je poručeno da bi Srbija do kraja godine trebalo da dobije novog selektora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike