Piksi još čeka: Papiri stigli, ugovor spreman, ali potpis još nije stavljen

01.03.2021

15:32

0

Na Terazijama 35 jutros je bilo predviđeno da selektor i njegovi saradnici i zvanično stave parafe

Piksi još čeka: Papiri stigli, ugovor spreman, ali potpis još nije stavljen
Copyright MN Press

Sve je spremno za potpisivanje ugovora novog selektora Dragana Stojkovića Piksija! Fudbalski savez Srbije i 11. selektor u njegovoj novoj istoriji utanačili su detalje buduće saradnje, tako da su sve prepreke u vidu ugovora sa kineskim Gvangdžou sitijem odavno stavljene “ad acta”.

Jedina moguća prepreka Piksijevom zvaničnom potpisivanju papira mogli bi biti problemi koji potresaju Terazije 35, a nemaju nikakve veze sa fudbalom. Naravno, problemi stvoreni pitanjem opravdanosti daljeg ostanka Slaviše Kokeze na funkciji predsednika Fudbalskog saveza Srbije, što u krajnjem slučaju ne može da pokvari njegove dogovore napravljene u ime FSS, ali bi moglo da uspori njihovu realizaciju.

U konkretnom slučaju, Piksi je danas morao da pruži ruku predstavniku “srpske kuće fudbala” prilikom potpisivanja ugovora i da pred zvaničnim fotoreporterom pozira po prvi put u ulozi selektora, ali očigledno da se taj trenutak odlaže za neki drugi dan.

Zajedno sa Piksijevim danas su ugovori bili spremni i za njegove saradnike: direktora reprezentacije Stevanu Diku Stojanovića, pomoćnike Aleksandra Kocića, Marka Perovića i Bratislava Živkovića i stručnjaka za kondiciju Japanca Katšuhita Kinošija.

Prvi posao novog selektora biće slanje imena igrača, kandidata za reprezentaciju na adrese njihovih klubova. FIFA je preporučila svim savezima da klubove obaveste o angažovanju njihovih igrača za mečeve reprezerntacije tri nedelje pre kvalifikacionih utakmica.

Pročitajte još

Kako “orlovi” igraju 24. marta u Beogradu protiv Irske, pa tri dana kasnije protiv Portugala i 30. marta u Bakuu sa Azerbejdžanom, Piksiju polako ističe taj rok koji je preporučen iz Ciriha. Prema saznanjima domaćih medija na sledećem spisku neće biti Aleksandra Kolarova, Adema Ljajića, Luke Milivojevića i Nikole Maksimovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike