Stojanović pred Zvezdin dvomeč s Milanom: Siguran sam da oni razmišljaju o nama, kao mi o njima

18.02.2021

17:55

0

Autor: Adam Štulić

Legendarni kapiten crveno-belih smatra da njegovi naslednici imaju šansu protiv favorizovanog rivala

Stojanović pred Zvezdin dvomeč s Milanom: Siguran sam da oni razmišljaju o nama, kao mi o njima
Copyright MN Press

Bliži se početak jednog od najvećih duela u bližoj istoriji Crvene zvezde. Izabranici Dejana Stankovića na stadionu “Rajko Mitić” dočekuju Milan u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, a uoči duela na najvećem srpskom stadionu nekadašnji kapiten crveno-belih Stevan Dika Stojanović u razgovoru za TV “Arena sport” izneo je svoja očekivanja.

– Živi se za ovakve utakmice, pogotovo što je ovo treći čin sa Milanom. Zvezda je u tom rangu klubova, nekada ima jači tim, nekada slabiji, ali bez obzira na to možemo da pružimo otpor Milanu, čak možda i da ih iznenadimo.

Nekadašnji čuvar mreže kluba iz Ljutice Bogdana bio je učesnik dvomeča iz 1988. godine, kada je Milan posle penala eliminisao Zvezdu u drugom kolu tadašnjeg Kupa šampiona.

– Taj Milanov tim je proglašen za najbolji svih vremena, od Italijana su bili Tasosti, Barezi, Maldini, Gali, imali su tri holandska internacionalca Rajkarda, Van Bastena i Gulita. U tom momentu su imali prednost u odnosu na nas. Uspeli smo da ih iznenadimo u prvoj utakmici u Milanu, izvukli smo 1:1. Opredelili smo se da branimo naš gol i odbranili smo se.

Revanš je ostao upamćen po čuvenoj beogradskoj magli, koja je milanskog velikana “pogurala” ka narednoj rundi takmičenja.

– I u durgoj utakmici Milan nas je malo potcenio. Gulit, koji je bio rovit, nije počeo, mislili su da će mnogo lakše da nas prođu, ali mi smo do 64. minuta igrali tako dobro da smo vodili 1:0 i imali igrača više. Malo nas je delilo da prođemo dalje. Dan je bio kao danas u Beogradu. Poluvreme je odigrano normalno, ali kada smo se vratili počela je da pada magla, za 15, 20 minuta je tako pala da je izgledalo kao da je neko prosuo mleko s neba. Ništa se nije videlo, tako da je utakmica morala da bude prekinuta – rekao je Stojanović i prisetio se atmosfere između prekinutog i ponovljenog meča.

– Atmosfera je bila takva da smo bili emotivno ispražnjeni posle dobre utakmice i povoljnog rezultata za nas. Milan je, s druge strane, shvatio s kim ima posla i sutradan su izašli u najjačem sastavu. U trećoj utakmici su stvarmo bili bolji, ali, kao što sam rekao, bez ozbira kakav tim imaš, ne znači da ne možeš da izvučeš pozitivan rezultat. Mi smo uspeli, odigrali 1:1, ali smo nažalost na penale ispali.

Legendarni golman Zvezde, koji je u Bariju podigao najvažniji trofej u klupskoj istoriji, jednu od prednosti crveno-belih vidi u treneru Dejanu Stankoviću.

Pročitajte još

– Deki poznaje italijanski fudbal, siguran sam da i oni razmišljaju o nama kao i mi o njima. Uvek kažem da je Zvezda klub u rangu velikana evropskog fudbala kao što su Real, Milan… S obzirom da je na čelu tima Stanković, nadam se da je dobro prostudirao Milan i nadam se da će znati kako da odgovori da izvučemo pozitivan rezultat – kazao je Stojanović i podsetio na važnost činjenice da je u pitanju dvomeč.

– Bitno je da igrači shvate da se igraju dve utakmice i da se spreme za 180 minuta. Ako nešto loše krene u Beogradu, ne znači da ne možemo nešto da uradimo u Milanu. Uvek treba shvatiti da se igraju dve utakmice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike