Mitrović i Džeko podržali regionalni projekat „Zajedno za zdravlje i sigurniju zajedinicu“

01.03.2021

12:30 >> 12:34

0

Autor: Milan Nastić

Fudbaleri sa ovih prostora u zajedničkoj akciji

Mitrović i Džeko podržali regionalni projekat „Zajedno za zdravlje i sigurniju zajedinicu“
Copyright MN Press

Fudbaleri sa ovih prostora Aleksandar Mitrović, Edin Džeko, Goran Pandev, region i omladinska organizacija Razvojni centar za mlade (RCM) lansirali su regionalni fudbalski projekat „Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu“.

Najavljujemo da će proslavljeni fudbalski reprezentativci, igrači koji su sa kapitenskom trakom predvodili i predvode fudbalske reprezentacije Srbije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije biti ambasadori projekta na šta smo izuzetno ponosni, posebno jer za prijatelja projekta imamo i dugogodišnjeg ambasadora UNICEF Edina Džeka.

Dvogodišnja aktivnost biće realizovana kroz Erasmus+ program Evropske unije, a podršku su pružili i mnogi sadašnji i bivši fudbaleri iz regiona: Milan Borjan, Zoran Bambi Tošić, Savo Milošević, Saša Zdjelar, Milan Rodić, Nemanja Milunović, Nemanja Mitrović, Milan Biševac, Boško Janković, Dejan Boske Damjanović i Nikola Gulan.

Pročitajte još

Tim povodom se oglasio Aleksandar Mitrović, fudbalski reprezentativac Srbije i ambasador projekta.

– Mališani, uživajte u putovanjima, druženju, novoj opremi – to su sjajne stvari. Treneri, sjajno je što ćete razmenjivati iskustva i zajedno voditi regionalne kampove. Odlična regionalna inicijativa, podrška ekipi projekta “Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu”. Zadovoljstvo je biti deo ove priče sa vama – poručio je Mitrović.

Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i ambasador UNICEF i projekta:

– Sport spaja, približava ljude, stvara prijateljstva za ceo život. Drago mi je što je to prepoznao i projekat “Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu”. Svim učesnicima želim da krupnim koracima idu ka ujedinjenom sportskom regionu. Pozdravi i podrška u radu – istakao je Džeko.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike