Partizanova škola na ispitu u Francuskoj: Statistika kaže da je Pavlović zasijao na debiju u dresu Monaka

14.08.2021

05:55

0

Mladi srpski fudbaler prikazao odličnu igru protiv Lorijena

Partizanova škola na ispitu u Francuskoj: Statistika kaže da je Pavlović zasijao na debiju u dresu Monaka
Copyright Strahinja Pavlović na debiju protiv Lorijena/Profimedia

Godinu dana posle dolaska u kneževinu, srpski reprezentativac Strahinja Pavlović dobio je priliku da debituje u zvaničnom meču za Monakon.

Njegova ekipa se nije proslavila, jer je na gostovanju protiv Lorijena zabeležila minimalan poraz (1:0), ali je mladi defanzivac odigrao jednu odličnu utakmicu u liniji sa trojicom štopera. On je za 90 minuta tri puta pokušao da savlada protivničkog golmana, od 18 duela dobio ih je 14 i tri puta je čistio situaciju ispred svog gola.

U dve nedelje pred nama očekuje ih dvomeč sa Šahtjorom iz Donjecka. Statističari su mu zabeležili četiri uspešna uklizavanja i pet dobijenih vazdušnih duela od sedam koliko ih je imao na meču. Čak tri puta je presecao protivnička dodavanja, u osam navrata je osvajao lopte i imao je čak 106 kontakata sa loptom. Da li će ovo biti dovoljno da ga hrvatski stručnjak Niko Kovač zadrži u startnoj postavi, pokazaće već naredna sedmica.

U dve nedelje pred nama ekipu Monaka očekuje dvomeč sa Šahtjorom iz Donjecka za plasman u Ligu šampiona.

Da podsetimo, Pavlović je u decembru 2019. godine potpisao petogodišnji ugovor sa Monakom, ali je sledećih pola godine proveo u matičnom Partizanu na pozajmici. Prema tom sporazumu crno-beli su dobili obeštećenje od 10.000.000 evra, uz mogućnost da se ovaj iznos uveća za 3.000.000 evra zbog bonusa.

Za to je potrebno da Pavlović odigra 25 mečeva za Monako i tada će stići na račun 2.000.000 evra, a još 1.000.000 dolazi kada se njegova ekipa plasira u Ligu šampiona.

Ostaje nejasno da li će pobeda i eliminacija Šahtjora doneti Partizanu toliko neophodan milion, budući da je Pavlović prošle sezone imao samo jedan nastup od par minuta pre nego što je završio na pozajmici u Serkl Brižu u čijem je dresu briljirao proletos.  Sa druge strane kako će biti pravno regulisana situacija ako Pavlović svojim golom eliminiše Šahtjor?

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike