Partizanov „minimalac“ na oproštaju od Slovenije: Stanojević dobio napadača iz crno-bele škole

08.07.2021

17:49 >> 19:32

0

Autor: Adam Štulić

Marko Milovanović kupio mesto u timu

Partizanov „minimalac“ na oproštaju od Slovenije: Stanojević dobio napadača iz crno-bele škole
Copyright Natho foto: FK Partizan/M. Todorović

Partizan se pobedom oprašta od Slovenije. Crno-beli su na poslednjem pripremnom meču, potpuno zasluženo, savladali Rostov, golom mladom Marka Milovanovića u 68. minutu meča.

S obzirom na sve viđeno, pravo je čudo kako je samo jedna lopta završila u mreži ruskog tima, koji je većim delom meča bio u podređenom položaju.

Osim stative, koju je u 19. minutu pogodio Hašimoto, Rostov nije ozbiljnije zapretio crno-belima, koji su, pogotovo u prvom poluvremenu, “mleli” rivala kojeg je zaostatka već posle četrdesetak minuta igre sačuvao golman Baburin, koji je u dva navrata “skidao” zicere Rikardu.

Povratnik u dres srpskog viceprvaka je najpre u 26. minutu sam sebi stvorio priliku, izazavši sam pred golmana rivala, koji je istrčavanjem skratio ugao u nogom uspeo da odbrani šut Rikarda sa 17 metara.

Još bolju priliku odlični centarfor je imao u 37. minutu. Pantić ga je dodavanjem “ispod zemlje” ostavio u situaciji jedan na jedan s Baburinom. Rikardo se namestio, šutirao iskosa sa leve strane, sa desetak metara, ali je pogodio golmana Rostova u rame.

Pročitajte još

Drugo poluvreme nije bilo toliko uzbudljivo kao prvo, ali ne može da se kaže kako se, pre svega fudbaleri Partizana, nisu trudili da promene rezultat. Upornost im se isplatila u 68. minutu, kada se, posle sjajne dijagonale Saničanina, Lutovac u prijemu oslobodio rivala, ušao po desnoj strani u kazneni prostor i povratnom loptom proigrao Milovanovića, koji je u padu, sa sedam metara, zatresao mrežu Rusa i postavio, ispostavilo se, konačan rezultat.

Partizan: Stojković (od 46. Popović) – Miljković (od 77. Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 46. Šćekić) – Marković (od 60. Lutovac), Natho (od 46. Pavlović), Pantić (od 70. Baždar) – Rikardo (od 60. Milovanović). Trener: Aleksandar Stanojević.

Rostov: Baburin – Langović, Melehin, Osipenko, Kalinjin – Hlebov, Gigović, Hašimoto – Almkvist, Sou, Poloz. Igrali su još: Pesjakov, Terentjev, Drame, Hadžikadunić, Nikolajev, Sukomlinov, Norman, Mamaev, Folmer, Bajramijan, Kom

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike