Papa Franja primio Srbina u privatnu posetu

10.02.2021

18:03 >> 19:39

0

Siniša Mihajlović sa suprugom Arijanom dobio priliku da razgovara sa vrhovnim poglavarom rimokatoličke crkve

Papa Franja primio Srbina u privatnu posetu
Copyright Profimedia

Siniša Mihajlović na početku ove nedelje našao se u Vatikanu. Razlog – poseta papi Franji.

Ova audijencija dugo se pripremala da bi konačno poglavar katoličke crkve primio srpskog trenera i njegovu suprugu Arijanu u posetu koja je imala privatni karakter. Italijanski mediji su sa dva zakašnjenja saznali za odlazak Mihajlovića kod pape u njegove odaje u Vatikanu, tako da se ne zna šta su mogle biti teme njihovog razgovora.

Gazeta delo sport podsetila je na bolest koju je Mihajlović pobedio, kao i to da je ranijih godina kao igrač i trener upoznao prethodne poglavare katoličke crkve, ali da je ovaj susret sa papa Franjom bio poseban. Isti dnevnik podseća na nedavne reči Mihajlovićeve najstarije ćerke Viktorije, koja je u svojoj knjizi opisala vezu oca sa religijom:

Profimedia

– Kako moj otac doživljava religiju? Na vrlo diskretan način. On je pravoslavac, nije redovan u crkvi, ali je duboko u sebi vernik, posebno se moli uveče pre spavanja i uvek nosi narukvicu iz Međugorje na zglobu. U to svetilište je prvi put otišao sam 2008. godine. kada je trenirao Bolonju. Rekao mi je da je plakao i imao vrlo snažno duhovno iskustvo. Vera mu mnogo pomaže – napisala je Viktorija.

I Siniša je opisao svoje iskustvo iz Međugorja:

Pročitajte još

– Otišao sam tamo sa svojim prijateljem Paolom Brosiom, bilo je to 12. maja 2009. godine. Teško je objasniti šta sam osećao, to je poput sna. Smatram sebe čovekom koji će teško zaplakati, ali nisam ni primetio, a osetio sam suze i dobio osećaj u sebi kao da sam se nečega rešio. Kad proživiš takvo iskustvo, izađeš misleći samo dobro.

Gazeta konstatuje da je Mihajlović sigurno iz susreta sa pontifeksom izašao jače vere.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike