Pao je i Karacev, a sada Nole ide po devetu titulu u Melburnu

18.02.2021

10:43 >> 13:51

0

Autor: Milan Nastić

Đoković u polufinalu bolji od Rusa sa 3:0

Pao je i Karacev, a sada Nole ide po devetu titulu u Melburnu
Copyright Tanjug/ AP Photo/Andy Brownbill

Novak Đoković pokušaće od odbrani titulu na Australijan openu. Prvi reket sveta je obezbedio deveto finale u Melburnu, pobedom nad Aslanom Karacevim sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:2), i time nije dozvolio Rusu da napravi još jednu senzaciju u Melburnu.

Posle problema sa povredom koju je zadobio u meču sa Tejlorom Fricom, i teških mečeva sa Milošom Raonićem, Aleksandrom Zvereovim, na red je došao Karecv, koji je kao 114. igrač sveta došao do polufinala Australijan open, izbacivši redom Švarcmana, Ožer Alisijima, Dimitrova, ali poslednju prepreka pred finale nije uspeo da preskoči.

Treba istaći da se publika ponovo vratila na tribine “Rod Lejver Arene”, što je još dodatno motivisalo oba tenisera, pre svega Novaka Đokovića.

Prvi reket sveta čeka boljeg iz drugog polufina između Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa, koji je će na megdan sutra ujutru.

Što se tiče samog meča, viđena je velika borba. Novak je žarko želeo da se domogne finala, ali ni Karacev se nije predavao i pa je ovaj duel obilovao izuzetno lepim potezima koji su publiku dizali na noge. Činjenica da su navijači bili bliži Rusu kako bi meč trajao duže.

Nole je bez većih problema osvojio prvi set sa 6:3, napravio je dva brejka brzo i bez većih problema poveo u današnjem meču.

Pročitajte još

Drugi je takođe odlično krenuo, napravio prednost, ali Karacev se nije predavo, uspeo je da vrati u meču, međutim, kad je bilo najvažnije Đoković je osvojio gem na servis Rusa i tako poveo sa 2:0 u setovima.

U trećem, je takođe viđena velika borba, ali najvažnije poene je osvajao naš igrač i na kraju se zasluženo plasirao u novo finale Australijan openu gde će imati priliku da odbrani titulu u Melburnu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike