Gočanin za 24sedam: Imamo mnogo energije i nije ni čudo što nas zovu "Energetičarke"

01.03.2021

18:09 >> 19:53

0

Autor: M. Rogač

Mlada odbojkašica TENT-a o utakmici sa Moncom, borbi u prvenstvu Srbije, igračkom razvoju...

Gočanin za 24sedam: Imamo mnogo energije i nije ni čudo što nas zovu "Energetičarke"
Copyright Promo/ CEV

Priča Bojane Gočanin (18) počinje ubrzano da se razvija tokom sezone 2018-2019. Mlada srpska odbojkašica je tada branila boje Takova iz Gornjeg Milanovca u Prvoj ligi Srbije. Iako je to jedan rang ispod elitnog u našoj zemlji, njene partije nisu prošle nezapaženo. Kao nagrada za izdanja u klupskom dresu i mlađim reprezentativnim selekcijama stigao je poziv selektora Zorana Terzića. Bojana je 2019. debitovala za seniorski sastav Srbije na poziciji libera, a onda je nastavila da se razvija u obrenovačkom TENT-u. Prošle sezone (2019-2020) sa Obrenovčankama je stigla do trofeja u nacionalnom prvenstvu, a tokom tekuće takmičarske godine skuplja i evropsko iskustvo.

Ligaški deo prvenstva Srbije se završio prethodnog vikenda, a TENT je plasman u plej-of izborio sa druge pozicije (skor 16-2). U Kupu CEV klub iz Obrenovca je došao do polufinala. Prvi susret sa italijanskom Moncom je završen porazom – 3:0, a sutra je na domaćem terenu na programu revanš (18.30).

Promo/CEV

Mislim da smo bile uplašene na tom prvom meču i da smo malo precenile protivnika – priča Bojana Gočanin za 24sedam. – Verujem da možemo mnogo bolje da odigramo sutra u Obrenovcu. Rekla bih da smo se bolje pokazale kad smo igrale protiv Skandićija, koji je jači od Monce. Tako da, sigurno da možemo da se pokažemo u boljem svetlu. 

Prvi meč je jasno pokazao treneru Milanu Gršiću šta bi trebalo drugačije njegove izabranice da rade u revanšu, da bi barem pružile jači otpor favoritu.

One imaju veoma dobar servis, na koji mi nismo navikle, jer se u našoj ligi ne viđa često smeč servis. Trebalo nam je vremena da se prilagodimo na prijemu. Dizanja su stalno bila van tri metra, igralo se onda bez napada srednjih blokera, što je teško. Mi smo bile stegnute, a Italijanke su na drugoj strani svaku kontru pretvarale u poene. Mi definitivno nismo pokazale šta znamo.

Monca je na korak do prolaska u finale, tako da mlada ekipa iz Obrenovca neće imati veliki pritisak na sutrašnjem okršaju.

Pa mi sada nemamo šta da izgubimo, tako da ćemo igrati rasterećeno. Kad pogledamo celo evropsko takmičenje ove sezone, skupile smo dragoceno iskustvo. Videle smo gde smo u odnosu na ekipe iz inostranstva i shvatile koliko još ima mesta za naš napredak. Mnogo kvalitetnija odbojka se igra u CEV kupu, nego što je to slučaj u Srbiji, tako da te utakmice mogu samo dobro da nam donesu.

Pročitajte još

Posle evropskih izazova, TENT čekaju i borbe u razigravanju u nacionalnom prvenstvu.

Zadovoljni smo onim što smo prikazali do sada. Teško nam je pao poraz od Železničara iz Lajkovca, tako da nam je dobro došlo što smo pobedile Ub. To nas je podiglo malo, pa mislim da ćemo u dobrom ritmu početi plej-of.

Ekipa iz Obrenovca je sastavljena uglavnom od veoma mladih igračica. Bojana će ove godine oduvati 19 svećica.

Imala sam ove sezone jedan loš period, ali sad mislim da je bolje. Trener Milan Gršić nam posvećuje maksimalnu pažnju, učimo uz njega i polako se razvijamo. Kad se setim utakmica sa seniorkama Srbije, ovo je mnogo lakše. Ranije sam mnogo bila uplašena, jer sam uletela u vatru kad sam imala samo 16. 

Bojana veruje da će forma njenog tima ići samo uzlaznom putanjom.

Imamo mnogo energije, tako da nije ni čudo što nas zovu “Energetičarke”. Okosnica ekipe je dve godine na okupu, što je veoma bitno. Pobeda protiv Uba, koji nije imao nijedan poraz, nam je pokazala da možemo mnogo. Sad je na redu Monca, a onda ćemo se posvetiti utakmicama u prvenstvu – zaključila je Bojana Gočanin.

NEDOSTAJE NAM PUBLIKA

Poznato je da kada igraju odbojkašice hala u Obrenovcu je ispunjena do poslednjeg mesta. Tako je bilo sve do ove sezone.

– Mnogo nam nedostaje publika. Ljudi smo i navikli smo se na situaciju ovu, ali opet u nekim treunucima osetimo da nam baš fali. Kada padneš, navijači sa tribina podrškom mogu da te podignu. Sada toga nema, ali učimo i da se same nekako podignemo kada nam ne ide.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike