Jelena Lazić za 24sedam: Sav trud se isplatio, sada ambicije samo rastu

26.12.2020

10:13 >> 14:40

0

Odbojkašica koja kao kapiten predvodi obrenovački TENT priča o najvećem uspehu kluba u Evropi

Jelena Lazić za 24sedam: Sav trud se isplatio, sada ambicije samo rastu
Copyright MN Press

Obrenovački TENT igraće u polufinalu CEV kupa. Velike zasluge za ovaj istorijski uspeh idu i na račun kapitena Jelene Lazić, koja je u klubu od 2017. godine. Igra na poziciji primača servisa i sa 25 godina je ubedljivo najstarija odbojkašica u mladoj ekipi, koja je prošle sezone postala šampion Srbije.

Baš kada smo gledale snimak četvrtfinalnog meča sa Vašašom, komentator kaže u jednom trenutku za mene kako sam 2011. godine igrala u kadetskoj reprezentaciji Srbije. Tad sam pomislila da to tako davno zvuči kao da mi je sada 50 godina – našalila se na početku razgovora za 24sedam Jelena Lazić. – Čudno mi je malo, jer je uvek bio tu neko i stariji od mene, a sada je ekipa veoma mlada, najviše igračica je rođeno posle 2000. godine.

Mladost očigledno nije bila prepreka na putu ka velikom rezultatu. TENT je na turniru na svom terenu savladao slovenački Šempeter i mađarski Vašaš.

Pogodila nas je korona i tada nismo mogli da računamo na čak tri igračice iz startne postave, ali uspele smo da se izborimo sa tim. Dobro smo se pripremile, imale smo i pauzu u domaćem prvenstvu. Igračice koje su dobile priliku su odradile odličan posao, što pokazuju i pobede bez izgubljenog seta. Baš smo srećne, jer je ovo ogroman uspeh za klub, a i za sve nas pojedinačno. TENT nikada nije ostvario ovako nešto, pa mi je veoma drago što je baš ova generacija to uspela…

MN Press

Od šest odigranih setova samo je jedan imao neizvesnu završnicu.

– Mi smo stvarno bez greške odigrale obe utakmice. Mislila sam da ćemo imati problema sa strahom ili tremom, ali ništa od toga nas nije sputalo. Neke od devojaka nisu igrale ni našu ligu, a kamoli evropske utakmice. Ja kao najiskusnija nisam igrala ovakve mečeve… Ali, sve smo super podnele i samo mogu da čestitam saigračicama.

Pročitajte još

Pre početka takmičenja, zbog konstatne neizvenosti koja je prisutna u svim sportovima, TENT nije mogao da postavi neke previsoke ciljeve.

– Dogovor je uvek isti – da odigramo dobro, damo sve što možemo i ostavimo utisak da smo borbena ekipa i željna pobeda. Mislim da to i uspevamo da postignemo. Nikakav pritisak od strane kluba nije postojao da moramo da prođemo dalje. Nama su se trud i zalaganje isplatili i nagrađene smo prolaskom u polufinale za to. A sada kako dolaze dobri rezultati, tako i ambicije rastu. To je dobro i sasvim normalno. Za svaku od nas znači da nam u biografiji piše jedna pobeda više u Evropi.

U domaćem prvenstvu, koje je bilo prekinuto zbog virusa korona, TENT ima ostvaren učinak od devet pobeda i jednog poraza. Nalazi se na drugoj poziciji na tabeli.

– Samo smo izgubile od Uba, kao i prošle sezone. Zadovoljna sam za sada, igramo dobro, nije velika razlika u kvalitetu između ekipa. Ima mnogo mladih timova, a ima i povratnika iz inostranstva. Mi se dobro nosimo, nije baš lako dve godine za redom održati kontinuitet pobeda, jer ima mnogo emotivnog pražnjenja. Ima evropskih utakmica, mnogo je teško odigrati prvo evropsku utakmicu, pa onda domaći meč na isto tako visokom nivou. Naša sreća je što i kad smo slabije u nacionalnom prvenstvu igrale, mi smo pobeđivale.

MN Press

U borbi za prvi trofej namenjan pobedniku Superkupa TENT je na startu sezone izgubio od Uba. Očekuje se da te dve ekipe budu i glavni konkurenti za preostale pehare…

– Ima još dobrih ekipa – Zvezda, Lajkovac… Svi timovi koji su pri vrhu tabele su tu s razlogom. Kad se dođe do polufinala i finala nije jednostavno ni sa kim.

Za Lazićevu je ovo četvrta godina u dresu obrenovačkog kluba.

– Uslovi su dobri, zadovoljna sam kako sve izgleda, ali s neke strane mislim da je vreme posle ove sezone da se rastajemo. Da odem u neki drugi srpski klub ili da počnem inostranu karijeru, videću već. Sada ne mogu ništa konkretno da kažem zbog korone i svega što se dešava. Ali, verujem da neću ostati i petu godinu na istom mestu.

MN Press

Iako publike nema na tribinama, poznato je da se ceo Obrenovac veoma raduje uspesima odbojkašica.

– Znalo se ranije da ovde ima najviše gledalaca kad je ženska odbojka u pitanju. Imamo veliku podršku od grada, opštine, kao i generalno od naroda. Nema ljudi u hali, ali kada izađemo na ručak, piće ili u šetnju prepoznaju nas, pozdravljaju, slikaju se… Vole odbojku i uvek nas prate.

Lazićeva je pre Obrenovca nosila dres Dinama iz Pančeva, beogradskog Radničkog, Jedinsta iz Stare Pazove, Vizure, Osečine…

– U svakom klubu bude lepo na određeni način, jedino se razlikuju uslovi. Ja sam posle Pazove otišla da igram za Radnički Prvu ligu. Posle toga sam se u Pančevu afirmisala kao igrač, trener Vladisavljev mi je tada mnogo pomogao. Ovde imam sjajnu saradnju sa Gršićem, saigračice su super, kapiten sam već dve godine. U Obrenovcu sam ostvarila najbolje rezultate, tako da je ovo definitivno klub gde sam najveći trag ostavila – zaključila je Jelena Lazić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike