Životna drama biciklističkog šampiona: Ulrih primljen na švajcarsku kliniku u teškom stanju

22.12.2021

08:22

0

Autor: 24sedam

Životna drama biciklističkog šampiona: Ulrih primljen na švajcarsku kliniku u teškom stanju
jan ulrih - Copyright Printscreen/YouTube

Bivši biciklistički šampion Nemac Jan Ulrih proživljava pravu životnu dramu. On je tokom vikenda hospitalizovan na jednoj švajcarskoj klinici, gde će biti podvrgnut lečenju od alkoholizma, što nije jedini problem sa kojim se susretao otkako se 2007. godine definitivno oprostio od aktivnog bavljenja biciklizmom.

Ulrih se već lečio od ove zavisnosti, kao i od depresije zbog koje su mu dolazile suicidne ideje. Još se pamti da je 2018. godine jedva ostao živ posle serije pijanstava i da je kasnije, čekajući na prijem u jednu kliniku, napao prostituku u hotelu.

Novi emotivni kolaps doživeo je po povratku u Nemačku sa Kube, gde je zajedno sa svojim prijateljima 2. decembra proslavio 48. rođendan. Veruje se da je iza svega stoji raskid sa Kubankom Elizabet Napoles sa kojom se upoznao 2018. godine posle svoje najteže životne faze.

Printscreen/YouTube
 

On je tokom presedenja u Meksiku "skinut" sa leta i prebačen u bolnicu zbog alkoholisanog stanja koje mu nije dozvoljavalo dalje putovanje. Nemački mediji pišu da ga je u Meksiku posetio njegov konkurent i prijatelj Amewrikanac Lens Armstrong, koji mu je i tokom prvog kriznog perioda mnogo pomogao da se oporavi.

 Pre otprilike tri meseca, Ulrih je prvi put detaljno govorio o svojim problemima sa alkoholom i drogom u Armstrongovom podkastu „The Move“.

- Bio je to jako loš period za mene. Bio sam skoro mrtav - rekao je Nemac.

- Zaboravio sam sve ono šta je bilo dobro za mene: porodicu, decu, ljubav, biciklizam, prijatelje. To je bio moj problem.

Nemac je u to vreme govorio da se zdravo hrani i da od pića samo koristi vodu. Međutim, nešto se promenilo...

Ulrih je 1997. godine bio pobednik "Tur d Fransa", a 2000. je osvojio zlato na OI u Sidneju.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike