Kragujevčani gostuju Barseloni: Stevanović najavljuje najvažniju utakmica za oba tima

21.12.2021

05:57

0

Susret Lige šampiona igraće se večeras od 19 sati

Kragujevčani gostuju Barseloni: Stevanović najavljuje najvažniju utakmica za oba tima
20211016npStevanovicU1 - Copyright MN Press

U šestom kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca gostuju na veoma teškom terenu, u Barseloni.

Taj susret je zakazan za 19 sati i jedan je od važnijih, s obzirom na to da je Radnički trenutno sedmoplasirani sa četiri boda, ali ima samo tri boda manje od tri ekipe koje dele treću poziciju, među kojima je i Barseloneta, pa se tu zapravo i odvija borba za završni turnir.

- Ovo je najvažnija utakmica i za nas i za Barselonetu. Ekipa koja izgubi imaće daleko manje šanse za plasman na fajnal-ejt, jer su Breša i Olimpijakos otvorili grupu kako treba, a Novi Beograd je siguran učesnik. Četvrti tim traži se u krugu Barselonete, Ferencvaroša i nešto manje Jadrana i nas. Trenutna situacija je jednostavno takva, iako ima još mnogo da se igra - rekao je za zvanični sajt kluba trener Radničkog Uroš Stevanović.

Ove ekipe prethodnih sezona se i nisu često sastajale, međutim, svi se sećaju finala Lige šampiona iz 2014. godine, kada je Barselona na svom bazenu trijumfovala sa 7:6.

- Biće ovo veliko iskustvo za sve naše igrače, Barseloneta je fenomenalna ekipa, španska reprezentacija u malom. Igraju u sličnom sastavu dugi niz godina, a prošlu sezonu završili su kao četvrti u Evropi, što dovoljno govori. Naši su stari dužnici iz finala koje smo odigrali upravo ovde u Barseloni. Ne možemo da im pretimo ni po dosadašnjim rezultatima ni odnosom sastava, ali je sigurno da imamo svoju šansu i u ovom meču - istakao je Uroš Stevanović.

Barseloneta je veoma važna za špansku reprezentaciju, a čak desetorica igrača iz sadašnjeg sastava ekipe učestvovala su na Olimpijskim igrama u Tokiju kao deo nacionalnog tima Španije. Treba istaknuti Alvara Granadosa, trenutno drugog strelca Lige šampiona sa 16 golova, dok su glavne zvezde Felipe Perone i golman Danijel Lopez Pinedo

Ekipu Barselonete svakako da najbolje poznaje centar Radničkog, Josip Vrlić, koji je u dva navrata igrao u španskom klubu.

- Oni su jedna od najjačih ekipa u Evropi, pogotovo na domaćem bazenu. Neće nam biti lako, ali smo se dobro pripremili i pokušaćemo da uzmemo tri boda koja nam mnogo znače u borbi za „fajnal-ejt“. Više-manje to su svi igrači sa kojima sam igrao. Tu nema puno stranaca većinom su domaći igrači. Ove godine imaju novog trenera i sigurno da im je to još jedan motiv više za dokazivanje - zaključio je Josip Vrlić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike